2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Az uniós országjelentésben sem olvasni sok jót hazánkról

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 20:30, frissítve: csütörtök 22:31

Túl sok a közfoglalkoztatott, jelentős a kivándorlás, az ebből is fakadó munkaerőhiány pedig az ország termelékenységét veszélyezteti - egyebek mellett ezek a megállapítások szerepelnek az Európai Bizottság hazánkról szóló 2018-as országjelentésében.

A bizottság igazgatója csütörtök délután Budapesten ismertette a dokumentumot, amelyben a közoktatás romló színvonalát is megemlítik. Az igazgató szerint több javaslatot már tavaly elküldtek a kormánynak, ám azok közül alig néhányat vettek csak figyelembe.

Ezek az ajánlások az oktatás, a munkaerőpiac és a szociális dolgok terén, amiket tavaly már javasoltunk, vagyis először a bizottság tavaly májusban tett egy ajánlást, aztán, ahogy az szokás, megtárgyaltuk ezeket a különböző bizottságokban, aztán végezetül az EPSCO-ban ez a foglalkoztatási, szociális, egészségügyi miniszteri tanács, aztán az Európai Tanács is majd a végén elfogadta ezt az ECOFIN tanács júliusban. Tehát ezek voltak a hivatalos ajánlások Magyarország felé. Az országjelentésünkben megnéztük miként alakultak ezeknek az elfogadása. Hát összességében nem volt nagyon magas szintű teljesítmény ezekben a kérdésekben - mondta el Barbara Kauffmann.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!