2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az LMP ledöbbent, a DK szerint Orbán hada üzent Európának

Hír TV

2018. július 28., szombat 15:06, frissítve: szombat 15:58

Orbán Viktor hadat üzent Európának és a szabadságnak – így reagált a Demokratikus Koalíció a kormányfő tusnádfürdői beszédére. A Gyurcsány-párt szóvivője azt mondta: a jövő évi uniós választás tétje az, hogy visszatér-e a '30-as évek nacionalista politikája Európában.

„Nem kevesebb, hanem több Európára van szükség. Nem háborús eszmékre, hanem értő párbeszédre van ma szükség Európában. Nem felelősséget hangoztató Magyarországra, hanem partnerségre. Magyarország élni akar, ha békében építkezni kíván, akkor Orbánnak buknia kell. Az egykori európai liberálisból, mára erőszakos, közép-európai nacionalistává váló Orbán nem a megoldás, hanem a legsötétebb történelmi veszélyt vázolta ma elénk Tusványoson” – mondta Rónai Sándor, a párt szóvivője.

Döbbenetesnek nevezte a kormányfő tusnádfürdői beszédének egyes részeit az LMP-s Csárdi Antal. Az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerint a török és az orosz elnök magasztalásával Orbán Viktor olyan politikát dicsér, amely kíméletlenül számol le a politikai ellenfelekkel.

„Dicsérte Erdogan és Putyin rendszerét, és egyszerűen döbbenet ezt látni. Egy olyan rendszert dicsért és magasztalt föl a magyar miniszterelnök, ahol újságírókat gyilkolnak le, ahol újságírókat börtönöznek be, ahol olyan ellenzéki politikusokat, vagy a kormányzati mainstream véleménytől eltérő véleményformálókat sújtanak börtönbüntetéssel, vagy sok-sok hátrányos megkülönböztetéssel csak azért, mert mást gondolnak, mint ami az aktuális, mainstream kormányzati vélemény” – fejtette ki a képviselő.

MSZP: Orbán messze áll a valóságtól

A szocialisták pártelnök-frakcióvezetője korábbi szavaira emlékeztette Orbán Viktort. Tóth Bertalan a Facebook-oldalán közzétett videóban azt hangoztatta: nagyon messze áll a magyar valóságtól a kormányfő által Tusnádfürdőn felvázolt kereszténydemokrácia.

„Miniszterelnök úr végig hallgatva tusványosi beszédét megint csak az jut eszembe, amit korábban mondott évekkel ezelőtt, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem azt, amit csinál. Ön kereszténydemokráciáról beszél, amit építeni akar, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is, de azt kell látnunk, ami a valóság ma Magyarországon, hogy több tízezer család ma kilakoltatás előtt áll, a devizahitelek problémáját a mai napig nem oldották meg, lezüllesztették az egészségügyet, több hónapot, akár évet kell várni fontos műtéti beavatkozásokra, és több órás várakozás vár azokra, akik sürgősségi betegellátásra mennek, kivéve Önt miniszterelnök úr, akit mindig soron kívül fogadnak” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!