2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Az elmúlt 8 évvel reagált Rétvári a kihűlt kórtermekre

Hír TV

2017. november 23., csütörtök 08:17, frissítve: csütörtök 10:02

Szeptemberben a budai János-kórházban a kazán romlott el, a kihűlt kórtermekben napokig hősugárzóval próbáltak fűteni, a betegek pedig plusztakarókat kaptak.

A János-kórház hideg radiátorairól is az elmúltnyolcévezés jutott eszébe a humánminiszter államtitkárának. Balog Zoltán nevében Rétvári Bence az MSZP-s Szakács Lászlónak a 2010 előtti szocialista kormányok egészségügyi megszorításait rótta fel. Az intézmény a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól csaknem 100 millió forint azonnali támogatást kapott, 13 épület fűtésének korszerűsítésére pedig 2,2 milliárd forintnyi uniós forrást nyertek.

Rétvári Bence államtitkár szépíti a kórházi fertőzések adatait is. A Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszból kiderül, hogy a kormánypárti politikus szerint az elmúlt két évben folyamatosan csökkent a kórházi ellátással kapcsolatos járványok és megbetegedések száma. Az Országos Járványügyi Központ jelentése szerint azonban a kórházak 2016-ban több mint 4800 fertőzést jelentettek, 10 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az Emmi államtitkára arra azonban már nem adott választ az ellenzéki politikusnak, hogy 2010 óta hányan vesztették életüket a kórházi fertőzések miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!