2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az átláthatóság fontosságáról szónokolt Orbán a közrádióban

Hír TV

2018. április 20., péntek 09:34, frissítve: péntek 10:37

Fedjenek fel, leplezzenek le a sajtómunkások minél több hálózatot, hiszen az európai politika veleje az átláthatóság - így reagált Orbán Viktor az állami rádióban a Figyelő Soros-listájának ügyére.

A miniszterelnök a Nyílt Társadalom Alapítvány csütörtök este bejelentett költözéséről azt mondta, nem hullat krokodilkönnyeket, hisz régóta ismeri a spekulánsok nyerészkedő világát és magát Soros Györgyöt is.

Vannak viták a Soros-hálózat fölfedésének kérdéséről, egy bizonyos listázás, vagy milyen vita van itt... Nekem az a véleményem, hogy az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki, mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. A sajtó munkásait kifejezetten biztatom arra, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében. Fedjenek fel minél több hálózatot, minél több együttműködést, hozzák felszínre mindazt, ami a mélyben van. És egyébként, ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne is szégyellje azt bevallani sem - mondta Orbán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!