2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Alstom-botrány: súlyos pénzügyi hátrányt okozhatott a BKV

2017. január 4., szerda 08:26, frissítve: szombat 13:28

Súlyos pénzügyi hátrányt okozhatott a BKV az államnak és a fővárosnak azzal, hogy évekkel az új metrókocsik érkezése előtt fizetett ki 30 milliárd forint előleget az Alstomnak. Ezt az a fővárosi bizottság állapította meg, amely nemrég vizsgálta a 2006-os, 65 milliárd forintos közbeszerzési tendert.

A testület azután alakult, hogy Nagy-Britanniában a francia cég több vezetőjét is megvádolták azzal, hogy kenőpénzt adtak BKV-hoz köthető embereknek a megrendelésért cserébe.

A Demszky-korszak egyik legbotrányosabb ügyéről az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is írt jelentést, amit megküldtek a Központi Nyomozó Főügyészségnek. A francia cég egyébként 37 szerelvényt szállított a 2-es és a 4-es metró vonalára.

„A jelentés kapcsán nem volt indokolt a nyomozás elrendelésének kérdésében állást foglalni, mivel a Központi Nyomozó Főügyészségen jelenleg is folyamatban van nyomozás. A nyomozás eredményeként már gyanúsítottjai is vannak az ügynek. A kihallgatott gyanúsítottak nem közszereplők” – közölte a Hír TV-vel Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!