2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

A technika ördöge és az álommanó is meglátogatta a keddi parlamenti ülést

Hír TV

2018. július 17., kedd 14:49, frissítve: kedd 16:31

A rendszer öntudatra ébredt, és elvette a szót Harrach Pétertől. Újabb kormánypárti képviselő aludt el az ülésen.

Nem volt zökkenőmentes a keddi nap az Országgyűlésben. Már az ülés elején variálni kellett, mivel nem érkezett be az a képviselő, aki az első napirend előtti felszólalást tartotta volna meg. Bár Latorcai János levezető elnök nem nevezte meg az érintettet, de a parlament honlapján feltüntetett napirend szerint Mesterházy Attila volt a késő. Állítólag a dugó gátolta meg az MSZP-s politikust abban, hogy időben beérjen a munkahelyére. Végül Demeter Márta LMP-s képviselő kezdte a felszólalásokat.

A napirend előtt elhangzottakról itt írtunk bővebben.

Később nagyobb bonyodalom támadt a Házban, ugyanis az informatikai rendszer idő előtt „elvette a szót” Harrach Pétertől, legalábbis a KDNP-frakcióvezetőnek nem működött a mikrofonja. Végül mozgó mikrofont vittek a politikusnak, aki így folytathatta felszólalását.

A probléma globális lehetett, mert Rétvári Bence államtitkár mikrofonja sem működött. Latorcai indulatosan utasította rendre a képviselőket, akik már ráförmedtek az államtitkárra, mert azt hitték, nem üzemelte be rendesen a kihangosítóját – a mikrofon ugyanis csak akkor működik, ha a képviselő behelyezi a kártyáját. Rétvári Harrachhoz hasonlóan mozgó mikrofont kapott.

Miután a rendszert újraindították, tesztelni kellett, hogy most minden rendben megy-e. Ez sem működött zökkenőmentesen. L. Simon László nem ért vissza a helyére, így meg kellett ismételni a tesztelő gombnyomást, ekkor Harrach gépe nem működött. A technikai közjáték miatt az ülés percekig állt. Latorcai is megjegyezte, hogy ő ilyet még nem tapasztalt, amióta parlamenti üléseket vezet.

Álomkór terjed az Országházban

Fónagy János nyomdokaiba lépett kedden a szintén fideszes Tapolczai Gergely, aki Szabó Tünde sportállamtitkár felszólalása alatt szundított egyet. Alábbi videónkban látható, ahogy többször elnyomja az álom a képviselőt - Szabó Tünde mondandójának egy részét felgyorsítottuk a felvételen.

Az esetet követően az Országgyűlés a többi között megszavazta a képviselői illetmények megemelését is. Így a többi honatyához hasonlóan a bóbiskoló Fonagy és Tapolczai is a jövőben a több mint 940 ezer forintos bruttó alapbért kap majd, emellett a képviselők lakhatási támogatása is nő, illetve benzinkártyát is kapnak.

Ennek tükrében azt is külön érdemes figyelni a fenti felvételeken, hogy összesen hányan vannak az ülélsteremben. A többség, miután megnyomta a gombot a szavazásokon - és elfogadta többek között a saját bérének megemelését -, elment.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!