2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Véget ért a tüntetés a demokráciáért

Hír TV

2018. április 14., szombat 19:26, frissítve: hétfő 10:52

Tízezrek tüntetnek Budapest belvárosában az elmúlt évek szerintük félelmet keltő bevándorlásellenes kormánypropagandája, valamint az aránytalan választási rendszer ellen.

A magyar Himnusz eléneklésével, illetve az Örömódának, az Európai Unió himnuszának a meghallgatásával ért véget este fél kilenckor a Tüntetés a demokráciáért címmel meghirdetett rendezvény a Kossuth téren. A szervezők jövő szombatra még nagyobb demonstrációt hirdettek. Gyetvai Viktor, a diákaktivista szerint csak összefogással lehet a jelenlegi rendszert legyőzni. A demonstráció végig megőrizte békés jellegét.

A Deák tértől az Oktogonig megtelt az Andrássy út, több tízezren jelentetek meg a szombati kormányellenes demonstráción – számolt be a Hír TV munkatársa este fél hatkor a helyszínről. A résztvevők számáról a rendőrség sem adott tájékoztatást. Részletek:

A demonstrációt, amelyet „Tüntetés a demokráciáért” címmel hirdettek meg a Facebookon. Részvételüket közel 40 ezren jelezték, az érdeklődők száma ennek a duplája volt. A szervezők a szavazatok újraszámolása mellett szabad sajtót és pártatlan közmédiát követelnek. Emlékeztetnek arra, hogy április 8-án az ország fele a kormány távozására szavazott, a Fidesz által újraírt választási rendszerben Orbán Viktor mégis hatalmon maradhat – mégpedig jelentős parlamenti többséggel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!