2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

A Fidesz visszatért a „régi bevált módszerekhez”?

Hír TV

2018. július 13., péntek 15:19, frissítve: péntek 15:57

Csomagosztással készül a Fidesz a vasárnapi időközi választásra Miskolcon – állítja Erdei Sándor. Az ellenzéki támogatottsággal, de függetlenként induló jelölt szerint a nagyobbik kormánypárt aktivistái lista alapján járták a házakat, és pénzt, valamint élelmiszercsomagot osztogattak a hátrányos helyzetű embereknek. Az MSZP képviselője nem lepődött meg a Fidesz akcióján, a Jobbik szóvivője pedig reméli, hogy a miskolciak csattanós választ adnak erre a lekezelő magatartásra.

A Fidesz már az áprilisi választás előtt is csomagokat osztott a rászorulóknak Borsodban, a kormánypárti Csöbör Katalin végül alig több mint 100 szavazattal nyerte meg körzetét. Miskolcon is hasonló akcióval készülnek a vasárnapi időközire. Az Avasalja nevű városrészen jellemzően hátrányos helyzetű családok élnek. Ezekben az utcákban osztogattak csomagokat a fideszesek Erdei Sándor szerint.

„Lista alapján mentek házról házra, és a szegénysorsú embereknek vittek pénzt, illetve élelmiszercsomagot. Amikor mi mentünk hozzájuk, akkor volt, ahol úgy fogadtak minket, hogy »ti hoztatok pénzt?« Nem tartom egy tisztességes eljárásnak, amellett sem, hogy a plakátjaimat továbbra is tépik, rongálják, leragasztják, és ráírják, hogy bohóc” – nyilatkozta Erdei Sándor önkormányzati képviselőjelölt.

Az utcában élők tagadták, hogy bármit kaptak volna. „Ez hülyeség. Én itt lakom már húsz éve, de itten, hogy egy szál gyufát is ajándékba adjanak, szerintem hülyeség” – fogalmazott egy helybéli lakos.

Az MSZP képviselője azt állítja, még egyik aktivistájuk is kapott csomagot a fideszesektől. Bazin Levente azt mondja, nem lepődött meg, hogy a kamujelöltek után bevetik a Kubatov-listát. „Az ajándékcsomag tartalma édesség, kis fideszes ajándékok. Csak gondoljunk bele egy kiszolgáltatottabb család helyzetébe. Megkapja ezt az ajándékcsomagot, ígérnek nekik fűt fát, ruhát, cipőt, ha elmennek szavazni, akkor pénzt. Tegnap is találkoztunk emberekkel, és az elmondásuk alapján mondom most ezeket. De ez nem egy ember volt, és nem kettő, itt a környéken mind megkapták ezeket” – mondta Bazin Levente szocialista képviselő.

A Jobbik helyi országgyűlési képviselője szerint a Fidesz lenézi a választókat azzal, hogy alamizsnával próbál szavazatokhoz jutni. „Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz a kamujelöltek alkalmazásán túl visszatér a rég bevált módszerekhez, és megpróbálja a választások előtt alamizsnával megvásárolni a szavazókat. Nagyjából ennyit is ér egy miskolci választópolgár a Fidesz számára, négy évente egy szatyor száraztésztát, vagy egy tábla csokoládét. Én azért őszintén bízom benne, hogy a miskolciak erre a lekezelő magatartásra csattanós választ fognak adni vasárnap, azzal, hogy Erdei Sándor 1976-ra szavaznak” – reagált Jakab Péter országgyűlési képviselő.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi fideszes önkormányzati képviselő, Hubay György parlamenti mandátumhoz jutott. A fideszes Nagy Ákos mellett a teljes ellenzék által támogatott Erdei Sándor indul érdemi esélyekkel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!