2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

A CÖF elnökét nem érdekli, az nem közpénz

Hír TV

2017. november 29., szerda 09:00, frissítve: szerda 09:25

A Fővárosi Törvényszék ítélete és Lázár János kancelláriaminiszter véleménye ellenére sem tartja közpénznek az MVM-től kapott támogatást a CÖF elnöke.

Csizmadia László a kormányközeli Magyar Időknek azt mondta, egy állam által alapított cég alaptőkéje közpénz, az általa megtermelt bevétel szerinte azonban már nem. Az elnök azt is mondta, a Magyar Villamos Művektől kapott 500 millió egyetlen fillérjét sem fordították politikai célokra, a pénzt elsősorban civil missziójuk kiteljesítésére és népszerűsítésére költötték.

Az LMP-s Demeter Márta Reggeli járat című műsorunkban arról beszélt, szerinte ha az utóbbi években megnézzük a CÖF–CÖKA tevékenységét, akkor világosan látszik, hogy a támogatásokat fideszes pártpropagandára fordították. A képviselő azt is mondta, ha pártjuk kormányra kerül, akkor egy 12 pontos antikorrupciós intézménycsomag bevezetésével akadályozná meg az olyan elképesztő közpénzpazarlást, amilyeneket az alapítványok támogatásainál és a pártpropagandák területén látni lehet.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!