2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

A Budapest Airport a légitársaságokra mutogat

Hír TV

2018. június 8., péntek 15:19, frissítve: péntek 16:25

Ismét fogad gépeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér. A légikikötőben műszaki hiba miatt volt korlátozás, csütörtök éjjel ugyanis megsérült a 2-es futópálya, amikor egy gép felszállt, az 1-es pálya pedig felújítás miatt zárva van. A menetrend szerinti közlekedés nagyobb részt helyreállt.

Pénteken délelőtt már rendben szálltak fel és érkeztek a repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Éjszaka azonban több órára a teljes forgalom leállt, miután egy érkező gép kapitánya jelezte: megsérült a 2-es futópálya aszfaltja. A széléből törtek le darabok. Repülésbiztonsági okokból a beton kijavításáig leállították a forgalmat, így 5 órán keresztül a reptér nem indított és nem fogadott járatokat.

„Érkezőben tizennégy járatnak kellett kitérő repülőtérre mennie: Debrecenben, Brnóban, Pozsonyban és Bécsben szálltak le, nagyjából 2200 utassal a fedélzeteiken. Az utasokat vagy busszal, vagy vonattal juttatták el a légitársaságok a repülőtérre. Induló járatok közül pedig összesen hetet kellett törölni” – tájékoztatott Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

A közösségi oldalakon sokan arról számoltak be, hogy miután egy másik reptéren leszálltak, semmilyen tájékoztatást nem kaptak, és a Budapestre jutás is problémás volt. Hardy Mihály ezzel kapcsolatban azt mondta: a légitársaságok feladata az ilyen problémák kezelése.

„Az utas a jegyvásárláson keresztül a légitársasággal kerül jogviszonyba, velük szemben érvényesítheti, hogyha bármilyen anyagi vagy egyéb követelése van. Aztán később, amikor lezárul az esetnek a teljes vizsgálata, akkor ezt már az egymással kapcsolatban álló légitársaságok, a repülőtér, a biztosítók ezt már lezongorázzák. De ez már az utasokat közvetlenül nem érinti” – emelte ki a kommunikációs igazgató.

A repteret egyébként azért kellett teljes egészében lezárni, mert június végéig tart a másik futópálya felújítása, így addig csak egyet tudnak használni. A Budapest Airport szakértői vizsgálják, hogy mi okozhatta a futópálya sérülését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!