2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

A biztonsági szolgálat menekítette ki Czerván Györgyöt a kérdések elől

Hír TV

2018. április 4., szerda 22:33, frissítve: szerda 22:33

Nem cáfolja a vejével kapcsolatban megjelent híreket Czerván György államtitkár. A fideszes politikus vejéről a HVG.hu írta meg, hogy egyedül használ egy lovardát, amit – a pályázat szerint – oktatási célra, iskolásoknak újítottak fel 45 millió forintnyi uniós forrásból.

Czerván György államtitkár veje lakta be a 45 és fél millió forintos uniós támogatásból megújult tápiószentmártoni lovardát – derül ki a HVG.hu helyszíni riportjából. A Darányi Ignác-terv keretében létrehozott komplexumban papíron lovas oktatócentrum működik, ahol a diákok ismerkedhetnek a lóval és a lovas kultúrával, ám a beszámoló szerint az épületet a fideszes politikus veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó használja, a szilvásváradi állami ménesgazdaság lovait tartja ott. A település polgármestere szerint a projektért elődje felel, most az irattárban keresik a pályázati anyagokat.

 „Más egyéb papírt nem találtam, csak egy építéshatósági tájékoztatást, hogy milyen bővítésre adtak engedélyt. Jelenleg a magyar állami tulajdonában van ez az ingatlan, és a Szilvásváradi lovaskomplexumhoz tartozik. Ennyit tudok, illetve hogy a Czerván György államtitkár úrnak a veje, Galbács Ferenc ott most a vezető” – mondta Györe László, Tápiószentmárton polgármestere.

 „Jobbik-tévének nem nyilatkozom, Soros-bérencekkel nem foglalkozom, szégyelljék magukat. Ez itt egy ünnepség lesz, tudják” – a tápióbicskei csata emlékművének ünnepélyes koszorúzása előtt kérdeztük volna az államtitkárt veje páratlan szerencséjéről, nem sok sikerrel.

– Valami problémájuk van,  jogilag rendezzék, megvan a jogi lehetőség.

– Meg is történt, Bozsik József feljelentést tett.

– Ideje volt már.

– Ideje volt a veje ellen feljelentést tenni?

– Na, befejeztük, jó?

A ünnepség befejeztével sem volt készségesebb Czerván György, ekkorra már a biztonsági szolgálat segített neki elmenekülni a kérdések elől.

Egyre gyakrabban kerülnek a hírekbe kormánypárti politikusok vejei – mondta a választókerület szocialista jelöltje. Török Zsolt kifejtette, „a Fidesz berkein belül a nemzet vejének lenni, vőnek lenni általában megéri, ez is bizonyítja. Hogyha igaz, amit a cikkben leírnak, akkor azt gondolom, politikailag végig kell gondolnia a politikai ellenfelemnek, hogyan tovább, akar-e továbbra is politizálni, vagy inkább a családi vagyont akarja gyarapítani”.

A területen korábban Bozsik József édesapja is dolgozott. A fogathajtóbajnok és családja azután lett kegyvesztett, hogy nyilvánosan kritizálta a szilvásváradi lovarda minőségét. „Egy oktatási intézményt ellopott az államtitkár veje. És még csak annyit, hogy csak ez a felújítás volt 49 millió, előtte kaptak 70 milliót” – jelentette ki Bozsik.

A Jobbik helyi jelöltje szerint a pályázati pénzt is szabálytalanul költhették el, mivel az állítólag megvásárolt berendezések nagy részét – többek között egy lószoláriumot – csak kölcsönkérték, és az ünnepélyes átadó után vissza is vitték a tulajdonosokhoz. Addig voltak kölcsönben, „amíg egy ellenőrzés tartott. Ott lefotózták őket, és visszavitték az eredeti gazdájának. Úgy szedték össze több településről ezeket a berendezéseket”.

Czerván György veje korábban családjával több trafikkoncessziót is elnyert a Tápióságban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!