2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

25. évfordulóját ünnepelték

2016. június 19., vasárnap 08:40, frissítve: vasárnap 11:43

Kétszáz önkéntes tett polgárőresküt Sopronban, a jubileumi Országos Polgárőr Napon. A szervezet fennállásának huszonötödik évfordulóján a belügyminiszter a rendőrök és a polgárőrök együttműködésének fontosságát emelte ki.

„A polgárőrség olyan egységes, civil, felelősséget vállaló szervezet amely segít növelni a közbiztonságot, ezért mindenképpen szükség van a rendőrséggel való együttműködésre – mondta ünnepi beszédében Pintér Sándor. – A polgárőrség jelenti az összeköttetést az állampolgárok, a lakosság és a rendőrség között. Ők azok, akik a legjobban ismerik a lakosság gondjait, problémáit, és tudják közvetíteni a rendőrség felé azt, hogy milyen intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy egy adott területen még jobb, még nagyobb legyen a biztonság, és mindenki jól érezze magát a településen.”

A polgárőrség régóta együttműködik a rendőrséggel, amelynek nagy segítséget nyújt a több mint ötvenezer civil önkéntes munkája. „Rendszeresen részt vesznek a közterületi ellenőrzésekben, a közterületi járőrszolgálat ellátásában, az iskolák környékén a közlekedés biztonságának a biztosításában, és a rendőrség után elindították az Egy iskola – egy polgárőr mozgalmat, amelyben a bűnmegelőzésből is aktívan kiveszik a részüket. Ezen túlmenően rendszeresen részt vesznek a rendőrség mellett a különböző településeken a rendezvények biztosításában, eltűnt személyek felkutatásában, és az illegális migrációval kapcsolatos feladatokban is segítik a rendőrséget” – fogalmazott Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A rendezvényen kétszáz újabb önkéntes tett fogadalmat arra, hogy szabadidejét nem sajnálva segíti a rendőrök munkáját. Ezután a rendőrség és a polgárőrség aláírta az új, módosított együttműködési szerződést, melynek értelmében az önkéntesek még nagyobb részt vállalhatnak a közbiztonság fenntartásában. „Részben aktualizálni kellett, jelentős szervezeti és személyi változások történtek az ORFK-nál és az Országos Polgárőr Szövetségnél is, ezeket át kellett vezetni. Van egy nagyon fontos tartalmi része is, mégpedig az, hogy a polgárőrök, a polgárőr-egyesületek a jövőben milyen formában tudnak részt venni a körözéstevékenységben, az eltűnt személyek felkutatásában vagy éppenséggel a tárgykörözésben, különös tekintettel a lopott gépjárművek felderítésében” – nyilatkozta az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Túrós András.

Az Országos Polgárőr Napot 22. alkalommal rendezték meg, a jubileumi esemény számos programmal várta a Sopronba látogatókat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!