2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Hajószerencsétlenség Genovában, többen meghaltak

Irányítótoronynak ütközött egy teherhajó a genovai kikötőben. A balesetben 7-en haltak meg, több embert még keresnek.

Irányítótoronynak ütközött egy teherhajó a genovai kikötőben. A balesetben 7-en haltak meg, 3 embert pedig még keresnek a mentők. Szemtanúk szerint a konténerszállító motorjai leálltak és irányíthatatlan volt, amikor a toronynak sodródott.

Romokban hever a genovai kikötő egyik irányítótornya, miután kedd késő este nekiütközött egy teherszállító hajó. Többen a magasból a vízbe estek. Három embernek már csak a holttestét találták meg a mentők, akik 6 személyt élve ki tudtak menteni.

Az acélszerkezetű torony az ütközés miatt megdőlt, egy része a vízbe omlott. A baleset pillanatában azért voltak sokan az irányítóteremben, mert éppen műszakváltás volt. A halálos áldozatok közül ketten a kikötő munkatársai, a harmadik pedig az egyik kormányos. A túlélők és az esetleges áldozatok utáni kutatás egész éjjel tartott.

A sérülteket a mentők látták el: „Leginkább töréseket szenvedtek, több testrészük is összetört, traumát szenvedtek. A legtöbb sérültet elszállítottuk” – közölte Andrea Furgani genovai mentőorvos.

A genovai hatóságok egyelőre találgatják, hogy mi okozta a Jolly Nero balesetét. Szemtanúk szerint a konténerszállító két motorja is leállt és a vízi jármű irányíthatatlan volt, amikor nekiütközött az irányítótoronynak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!