2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Gulyás Gergely Magyar Péterről: Ez már orvosi eset + videó

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

  • Gulyás Gergely Magyar Péterről: Ez már orvosi eset + videó

13:04

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó.

13:04

Ez mindent világosan mutat

Amit a baloldal a háború és a migráció ügyében tett, az világosan mutatja, mit gondol a biztonságról és azzal való riogatásról - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:55

Akkugyárak: Szigorú szabályoknak kell megfelelni

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a hatóságok fel vannak készülve az országba érkező akkumulátorgyárakra. A lehető legszigorúbb környezetvédelmi engedélyeknek kell megfelelnie az üzemeknek - tette hozzá. 

12:46 

Erről nem egyeztetett a kormány az Európai Bizottsággal 

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, nem egyeztetett a kormány az Európai Bizottsággal Hszi Csin-ping látogatásáról.   

12:38

Nemzetközi gyakorlatot követ Magyarország 

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a Magyarországra érkező külföldi állami vezetők esetében konkrét protokoll van, és ezt a nemzetközi formát követik a kínai látogatás esetében is. 

12:28

Mi lesz a gyermekek után járó adókedvezményekkel?

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a kormány szeretné növelni a gyermekek után járó adókedvezmények mértékét, és amint lesz szabad forrás, akkor növelik az adókedvezmények mértékét. 

12:24

Lopakodó hatáskörbővítést folytat Brüsszel

Gulyás kérdésre elmondta, az EU működésének az alapja, hogy vannak olyan hatáskörök, amiket a tagállamok az uniós intézményekkel együtt gyakorolnak. Ilyen például a versenyjog. 

Az unió azonban lopakodó hatáskörbővítést folytat, és így próbálja csökkenteni a tagállamok hatáskörét. 

A miniszter szerint azonban vannak olyan területek, amelyeket nem írhat felül az uniós jog, és ezt több esetben a magyar alaptörvény is kimondja. 

Karácsonynak elég lenne, ha szólna a saját elvtársainak és támogatóinak Brüsszelben, hogy ne blokkolja a hazánknak járó forrásokat - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

12:18

Torzók nem maradhatnak

Beruházás el nem maradhat, torzók nem maradhatnak, de adott esetben sor kerülhet elhalasztott beruházásra a költségvetési hiány tartása érdekében - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Néhány héten belül lezárulhatnak a repülőteret érintő döntések - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:16

Ekkor nyilatkozik Orbán Viktor és Hszi Csin-ping

A kínai elnök programjáról azt a tájékoztatást adta, hogy Hszi Csin-ping délelőtt a köztársasági elnökkel találkozott, majd a kormányfővel ebédel. Délután fél 6-kor lesz sajtónyilatkozat, majd egy hivatalos vacsora következik.

12:15

Nem szükséges rendkívüli NATO csúcsot tartani

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, van időpontja a rendes NATO-csúcsnak, így nincs szükség összehívni egy rendkívüli csúcsot. Kiderült az is, hogy 550 milliárd forintot kapott eddig a 2021-27-es uniós pénzügyi ciklusban az ország az uniós forrásokból. 

12:03 

"Ez ebben a formában teljesen elfogadhatatlan" 

Az unió külső határvédelmére eddig 2 milliárd eurót fordított az ország, és ennek egy százalékát kapta meg eddig az ország - mondta Gulyás egy másik kérdésre. Az elkobzott orosz vagyon esetleges felhasználásról azt mondta, hogy nemzetiség alapján nem lehet valakitől elvenni a vagyonát, mert azt teljesen elfogadhatatlan. 

Abban az esetben, ha a háború jogi felelőseinek a vagyonát kobozzák el, akkor arról már lehet tárgyalni. 

11:59

Gulyás: Eddig nem lehet szó az ukrán uniós csatlakozásról 

Ukrajna uniós csatlakozásáról azt mondta, a 2015 előtti állapot helyreállítását akarja Budapest Kijevtől, és amíg ezek nem történnek meg, addig nem lehet szó az ukrán csatlakozásról. Mi Ukrajnát támogatjuk humanitárius eszközökkel, az állammal mindig szolidárisak voltunk - tette hozzá. 

11:48

Az egészségügyi várólistákon csökkent a várakozási idő

A cél, hogy a kormány tovább csökkentse a várólistákat az egészségügyben - mondta Gulyás Gergely. A várakozási idő az utóbbi időszakban jelentősen csökkent. 

Több ember van, akinek várnia kell, de a várakozási idő csökkent. 

11:38

"A baloldalon belüli hatalmi harcokat egy kényelmes székből nézzük"

A kampány java csak most jön. A mi célunk, hogy a kormány világossá tegye, mit ért el. A baloldalon belüli hatalmi harcokat egy kényelmes székből nézzük - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:33

Korábban nehezebb volt elindulni az önkormányzati voksoláson

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a korábbi fővárosi választási rendszerben nehezebb volt elindulni, míg a kormánypártok változtattak az ellenzék javaslatára, így pedig könnyebb lett az indulás. A debreceni vakcinagyár építésével kapcsolatban azt mondta, hogy szerekezetkész volt az épület. Rekordközeli nyárra számít a turizmus tekintetében a kabinet. 

11:26

Gulyás: Ez egy nagyon kedves kifejezés volt 

Az, hogy valaki a saját feleségével való beszélgetést magnóra veszi, ahhoz képest a Poloska Péter nagyon kedves kifejezés - mondta Gulyás egy másik kérdésre. 

11:24 

63,4 milliárdos kórházi adósságrendezés

63,4 milliárd forintot fordít a kormány a kórházak adósságrendezésére - mondta a miniszter. Gulyás Gergely szerint idén még szükség lesz egy hasonló adósságrendezésre, de annak összegét értelemszerűen még nem közölte. 

11:22

Orbán Viktor még gondolkozik ezen

Orbán Viktor meg fogja fontolni a svájci békecsúcson való részvételt, bár sok értelme nincsen egy olyan csúcsnak, ahol Oroszország nem lesz ott - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:20

Gulyás Gergely Magyar Péterről: Ez már orvosi eset

Magyar Péter egyik EP-jelöltje elismerte, hogy brüsszeli tisztviselőként a rezsicsökkentés eltörlésért lobbizott. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban azt mondta, A baloldal mindig támadta a rezsicsökkentést, így egy olyan baloldali párt esetében, mint a Tisza Párt, nem meglepő egy ilyen személy jelölése. Ez már orvosi eset - mondta az Origo azon kérdésére a miniszer, hogy Magyar szerint az egyik város főterén a titkosszolgálatok blokkolták az internetelérést. Erős kisebbségi komplexusra utal ez - mondta azon kérdésünkre Gulyás Gergely, hogy mi az oka, hogy Magyar Péter Kocsis Mátét támadja?

11:10

Gulyás: A baloldal külföldi támogatásért ácsíngózik az utóbbi években

Minden politikai erő a kampánykiadásokkal elszámolni tartozik, a külföldi források felhasználása 1990 óta jogellenes, a baloldal külföldi támogatásért ácsíngózik az utóbbi években - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:08

Az EU-ban a jogállamisági kérdéseknek köze nincs a joghoz

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, nyílvánvaló Lengyelországban nem változott semmi az állam működésében. Egy Brüsszellel szövetséges párt került hatalomra Varsóban, és ezért zárták le azt - tette hozzá. 

Az EU-ban a jogállamisági kérdéseknek köze nincs a joghoz.  

11:05

Sikeres a CSOK Plusz 

Vitályos Eszter kormányszóvivő a CSOK Plusz igényléséről azt mondta, nagyon nagy érdeklődés kíséri a terméket. 83 milliárd forintnyi igény érkezett, és több mint 3000 család érdeklődött. 

Több mint 1400 család kapott támogatást április végig 30 milliárd forint értékben.

 Az otthonfelújítási programról azt közölte, június 3-tól lehet igényelni. Több mint 500 vélemény érkezett az egyeztetés idején - tette hozzá. 

Több mint 210 milliárd forint értékben adtak át beruházásokat az elmúlt két hétben. 

11:00

Gulyás Gergely: 2025-ben a 4,1 százalékos növekedés is reális lehet 

Gulyás elmondta, sikerült letörni a háborús inflációt, 3,6 százalékra zuhant vissza a márciusi infláció. 2024 a növekedés újraindításának az éve lesz, és ezt az első negyedéves adatok is mutatják - tette hozzá. A magyar növekedés az uniós éllovasai közé tesz minket - mondta a miniszter. Amíg tart a háború, addig az előrejelzések is kevésbé biztos. 

2025-ben a 4,1 százalékos növekedés is reális lehet. 

10:56

Gazdasági jelentősége van a kínai elnöki látogatásnak

A kínai elnök budapesti látogatásával kapcsolatban közölte, elsősorban gazdasági jelentősége van a találkozónak. Míg húsz éve messze le volt maradva Kína az unióhoz képest, addig ma már magasabb a gazdasági teljesítménye - mondta Gulyás. Az 500 legnagyobb vállalatból 105 volt kínai. 

Magyarország a nemzetközi kapcsolatokban a konnektivitás elvét vallja.  

10:53

Lojális szövetségesek vagyunk

Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, a NATO egy védelmi szövetség. Mi azon vagyunk, hogy ebbe a konfliktusba ne avatkozzon be a háborúba - tette hozzá. Mi a NATO lojális szövetségesei vagyunk, tartjuk a védelmi költések szintjét is - mondta a miniszter. A következő hetekben további fontos egyeztetések lesznek.  

10:51

Magyarország továbbra is ki akar maradni a háborúból

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a háborús helyzet annyival lett súlyosabb, hogy újabb és újabb részletek derülnek ki a NATO terveiről. A NATO ukrajnai missziója fegyverek szállítását, és katonai kiképzést jelent. A következő 5 évben további háborúra számítanak - tette hozzá. Magyarország továbbra is ki akar maradni a háborúból, mert nem lesz a csatatéren megoldása. 800 ezer áldozat volt eddig - ismertette a miniszter.  

10:49 

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

A Kormányinfóban érinthetik a kínai elnök látogatásának eredményeit, az idei és a jövő évi költségvetés kérdését, valamint az üzemanyagárakat is.

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!