2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az egész emberiségre veszélyes utolsó órába értünk

Az orosz–ukrán háború kitörése egy végeláthatatlan és veszélyes eszkalációs spirálba sodorta bele világot, aminek a felelőtlen és meggondolatlan kijelentéseket tevő politikusok miatt nem látszik a vége.

  • Az egész emberiségre veszélyes utolsó órába értünk

Kezdetben a nyugati politikusok csak sisakokat küldtek, majd fokozatosan sorra egymás után küldték a nehézfegyvereket, de mivel vesztésre áll az „ő háborújuk”, ezért már a NATO-katonák küldése mellett nukleáris fegyverek telepítéséről és bevetéséről is nyilatkoznak, melyet sorra követnek a legnagyobb háborús uszítók. A nukleáris háború az ajtónkon kopogtat.

A napokban a háborús pszichózisban szenvedő, a nyugati világ legnagyobb háborús uszítója, Emmanuel Macron francia államfő arról nyilatkozott, hogy nem utasítja el a nukleáris fegyverek bevetését sem.

Amellett vagyok, hogy megnyissuk a vitát, amelynek ki kell terjednie a rakétavédelemre, a nagy hatótávolságú rakétákra, a nukleáris fegyverekre azoknak, akiknek van ilyenjük, vagy akiknek amerikai nukleáris fegyverek vannak a földjükön

 – mondta Macron a regionális sajtónak adott interjúban, hozzátéve, hogy „tegyünk le mindent az asztalra, és nézzük meg, mi véd meg minket igazán hitelesen.” 

A tűzszünet és a béke helyett a totális eszkaláció irányába mutató kijelentések jól szemléltetik a fent említett spirált, mely jelenlegi örvénylése szerint a pusztító, egész emberiségre veszélyes utolsó órába ért. Macron francia elnök kijelentése azért felelőtlen, és azért olaj a tűzre, mert az orosz–ukrán háború kitörése óta Vlagyimir Putyin orosz elnök többször következetesen kijelentette, hogy az Oroszországi Föderáció kész bevetni a rettegett nukleáris arzenálját. 

Oroszország rendelkezik a legnagyobb nukleáris arzenállal

A szovjet örökségnek, a fejlett orosz atomtechnológia és az úttörő orosz rakétatechnológia hármasának köszönhetően Oroszország és közvetlenül Vlagyimir Putyin rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával. 

Oroszországnak a 2024-es becslések szerint 5580 nukleáris robbanófeje van. Oroszország igen változatos és sokrétű atomarzenállal rendelkezik, amely lehetővé teszi az ország számára, hogy szárazföldi, tengeri és légi hordozóeszközökkel indítson nukleáris csapásokat. Ezt a hármast nevezik a nukleáris triásznak.

A szárazföldi fegyverek ballisztikus vagy cirkálórakéták, amelyek közül többnek interkontinentális hatótávolsága van, képes nagyon távoli célpontok, például az Egyesült Államok, Európa és gyakorlatilag szinte a világ bármely pontjának az elérésére. A tengeralattjáróról indított nukleáris rakétákat nehéz lokalizálni, mivel ezek szerte a világ óceánjai alatt rejtőzhetnek. A nukleáris triász nagy előnye, hogy nagyobb elrettentő erőt, valamint kiváló stratégiai képességet és rugalmasságot biztosít Oroszország számára. A sokkoló ebben az, hogy ezen fegyverek többsége állandóan bevetésre készen vár a legfelsőbb parancsnok ukázára.

Összeomlana a ma ismert emberi civilizáció a nukleáris háborúban

A nukleáris háború örökre és végérvényesen megváltoztatná az emberiség történelmét. Maga a háború és a több száz-ezer atomtöltet felrobbanása után a legrosszabb megjósolható forgatókönyv szerint tömeges tűzvészek emésztenek el mindent több tízezer négyzetkilométeres körzetben, százmilliókat ölve meg órákon belül. 

Ezután az atomháború nukleáris telet idézhet elő, ami milliárdokat ölhet meg, totálisan lakhatatlanná téve a bolygót, megölve az emberiség 99 százalékát. Az a kevés túlélő, aki „szerencsésnek” mondhatja magát, az azért imádkozik, hogy bárcsak a holtak között lenne az atomháború elképesztő, brutális következménye miatt. Borítékolhatóan megszűnne teljesen és örökre az emberi civilizáció, gyakorlatilag a háborús uszító politikusok visszabombáznák az emberiséget a kőkorszakba, mert mindösszesen néhány politikus rendelkezik 8 milliárd ember életével, akiknek semmilyen beleszólása és döntése nem lehet ebben az esetben a saját sorsáról.

A Magyar Nemzet cikksorozatban mutat be néhány olyan pusztító orosz nukleáris fegyvert amely szinte a bolygó bármely pontjára képes elérni, és amelyekkel a nyugati fegyverek képtelenek felvenni a versenyt  a fejlett orosz technológia miatt.

A cikksorozat első részét ITT olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!