2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 12:30

Külföld

Kiskorú lányokat kényszerített prostitúcióra egy migránsbanda + videó

Kiskorú lányokat kényszerített prostitúcióra egy migránsbanda Spanyolországban. Az áldozatok mindegyike rendkívüli védelem alatt áll, és valamennyien állami gondozásban élnek.

  • Kiskorú lányokat kényszerített prostitúcióra egy migránsbanda + videó

"Tizenkét fős bűnbandát tartóztatott le a rendőrség Észak-Spanyolországban. A latin-amerikai és afrikai bevándorlókból álló csapat 13 és 17 év közötti lányokat kényszerített prostitúcióra, hogy így szerezzenek maguknak jövedelmet. A nyomozás januárban kezdődött az egyik áldozat tanúvallomása után és mostanra sikerült minden elkövetőt azonosítani.

A rendőrség közölte, hogy a kiskorúak rendkívüli védelem alatt állnak, mivel amellett hogy állami gondozottak, kábítószer-problémáik is vannak, így könnyen ki tudták őket zsákmányolni. Az üggyel kapcsolatos részleteket titokban tartják, annyit tudni még, hogy a régió kormánya magánvádlóként vesz majd részt az eljárásban, mivel zéró toleranciát hirdetett az elkövetőkkel szemben.

Spanyolországban egyre több olyan bűncselekmény történik, amit illegális bevándorlók követnek el, sokszor azért, mert papírok híján nem tudnak munkát vállalni. Csak az elmúlt egy hétben Valenciában egy turistát fosztottak ki algériai férfiak, akik már korábban is tettek hasonlót. Málagában pedig egy szubszaharai férfi rontott be egy szupermarketbe és kezdte el fojtogatni az eladót, hogy hozzáférjen a kasszához. A történtekről a biztonsági kamera felvételt készített, így a férfit le tudták tartóztatni.

A közelmúltban derült ki, hogy a spanyol kormány nem követi figyelemmel az illegális úton Spanyolországba érkezett menekültek mozgását. Tavaly közel 30 ezer főt hoztak át ide a félszigetre a Kanári-szigetekről, de nem tudják megmondani, hogy pontosan hol vannak ezek az emberek. A bevándorlók szabad mozgása alapvetően nincs korlátozva, a felügyeletüket pedig a segélyszervezetek végzik el, akiknek nincs kapacitásuk arra, hogy mindenkit, folyamatosan szemmel tartsanak."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!