2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Napi aktuális

Kocsis Máté: Az országot meg kell óvni Gyurcsány Ferenctől

Az illegális bevándorlásról, a balodali ellenzékről és Karácsony Gergely főpolgármester botrányos ügyeiről is velős véleményt fogalmazott meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a HírTV Napi aktuális című műsorában.

  • Kocsis Máté: Az országot meg kell óvni Gyurcsány Ferenctől

A Fidesz frakcióvezetője a beszélgetés elején az illegális bevándorlás kapcsán elismerését fejezte ki azoknak az embereknek, akik védik a magyar határt, nem beszélve arról, hogy az ott járőrözők komoly veszélynek is vannak kitéve, hiszen az egyre több az olyan hír, hogy rálőnek a magyar határon szolgálatot teljesítő rendőrökre

Egészen brutális fordulatot vett a migrációs helyzet a magyar határon és ezért köszönet a média azon munkatársainak is, akik ezt bemutatják, az a sok száz hazafi, aki őrzi Magyarországot minden elismerés felett áll és hősiesen küzdenek

- tette hozzá. 

Kocsis Máté emlékeztetett, az, hogy most már éles gépkarabélyokkal lőnek egyik országból a másikba, emberéleteket veszélyeztetnek. 

A politikus leszögezte, 

az tény, hogy egyetlen honfitársunk sem veszítheti életét, amiatt, hogy őrjöngő és erőszakos migránsok megpróbálnak betörni. 

Ezeket kéri Brüsszel a magyar kormánytól 

A frakcióvezető kifejtette, Magyarország egy gazdasági típusú támadás alatt áll. Úgy fogalmazott, a brüsszeli népek úgynevezett országspecifikus ajánlásokat fogalmaznak meg. 

Olyan emberek, akiket soha, senki nem választott meg, leírják, hogy szerintük, mit kellene Magyarországon csinálni. 

A kormány nemrégiben kapott egy ilyen levelet és Kocsis Máté tájékoztatása szerint a következők állnek benne: 

  • azt kérik a brüsszeliek, hogy ne legyen Magyarországon rezsicsökkentés 
  • meg akarják mondani, hazánk honnan vegye a gázt
  • kérik a kamatstop eltörlését 
  • ajánlják a multikat védő intézkedéseket 
  • Brüsszel szerint az ukrán gabonának teret kell engedni 

Gazdasági szempontból, mind be akarnak avatkozni, olyan ügyekben, amelyek egyébként nemzeti hatáskörbe tartoznak

- mutatott rá. 

Kocsis Máté a kulturális támadások közé pedig az LMBTQ-propaganda térnyerésére hívta fel a figyelmet. Hozzáfűzte: ugyanebbe a kulturális erővel való visszaélésbe sorolható bele az, hogy a migránsoknak utat engednénk,

az egész egy agyrém.

Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy a parlament őszi ülésének első napján Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök kijelentette, csak felesége, Dobrev Klára jövőbeni kormánya a megoldás mindenre, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, 

Gyurcsány semmi újat nem mondott, ő a főnök, a balodalon egy valamirevaló párt van, mégpedig az övé, de amikor azt mondja, hogy a haza vigyáz majd a polgáraira, akkor a fiatalabbak olvassanak utána, az idősebbek pedig emlékezzenek, milyen volt az, mikor az ő idejében a haza vigyázott a polgáraira. 

Sorolta, 

  • a 13. havi bér elvétele
  • a 13. havi nyugdíj elvétele
  • a családtámogatások megvonása
  • a csőd szélére sodorták az országot 
  • akinek ez nem tetszet, azt megkardlapozták, lovasrohamozták és volt, akinek a szemét is kilőtték 

Jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc nem vigyázna senkire - tette hozzá. 

Arra, hogy egy bizarr jelenet is lejátszódott a parlamenti ülés hétfői napján, ami a momentumos Gelencsér Ferenchez volt köthető, Kocsis Máté úgy reagált,

neki az a baja, hogy nincs szerencséje, amikor gondolkodni próbál. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

A Napi aktuálisban a következő témákról beszélgetett Breuer Péterrel, Közel-Kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosával Velkovics Vilmos: az izraeli háború 215. napja, az USA szünetelteti az Izraelnek szánt fegyverek szállítását, Katar felszólította a nemzetközi közösséget, akadályozza meg a rafahi népirtást.
Hszi Csin-ping kínai elnök Budapestre látogat + videó

Hszi Csin-ping kínai elnök Budapestre látogat + videó

A Napi aktuális vendége Salát Gergely, sinológus, műfordító, egyetemi oktató és Tatár Mihály, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető elemzője volt, akikkel Velkovics Vilmos a következő témákról beszélgetett: kínai-magyar kétoldalú találkozó, Hszi Csin-ping kínai elnök Budapestre látogat, Húsz éve nem járt Magyarországon kínai elnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!