2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:10

Orbán is az úszóbotrány megoldását sürgeti

,

2016. november 22., kedd 18:30, frissítve: kedd 22:03

Már a miniszterelnök is sürgeti az úszószövetség elnöke körüli botrány lezárását. A kormányfő a Hvg.hu-nak azt mondta: véleménye megegyezik a sportállamtitkárság közleményében foglaltakkal. Ebben Szabó Tünde azt írta: bár ők nem avatkozhatnak bele az úszószövetség belügyeibe, de a helyzetet mihamarabb rendezni kell. Sajtóhírek szerint már keresik Gyárfás Tamás esetleges utódját.

Ismeretlenek az M3-as bevezető szakaszán feszítettek ki egy molinót, amelyen Gyárfás Tamás távozását követelik.

Hosszú Katinka egy hete indította el a lavinát, mikor egy Facebookon közzétett közleményben lemondásra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség elnökét. Azóta hét másik úszóval, valamint két edzővel kiegészülve pontokba is szedték, hogy milyen konkrét változásokat várnak, és már a szövetség teljes vezetésének távozását követelik.

Hozzájuk most újabb olimpiai bajnok csatlakozott. Az 1988-as szöuli játékokon aranyérmet szerző Szabó József szerint 20 éve nincs megoldás a problémákra a sportágban, ezért Gyárfás Tamásnak távoznia kell az úszószövetség éléről.

A vitában kedden a sportért felelős államtitkár is megszólalt. Szabó Tünde a konfliktust a szövetség belügyének nevezte, de a kialakult helyzet mielőbbi rendezését sürgette a jövő évi budapesti vizes vb miatt. A közleményben azt is hozzátette, hogy a szövetség eddigi lépései nem elégségesek, mivel a versenyzők és edzők azonnali változást akarnak.

Orbán Viktor csatlakozott államtitkárához, a Hvg.hu-nak a parlamenti folyosón annyit mondott, Szabó Tünde közleményében az ő véleménye is benne van.

Közben a bulvárlapok már Gyárfás lehetséges utódját latolgatják. A Blikk szerint a jelenlegi elnöknek csak a vizes vb körüli teendőit hagynák meg, helyére pedig Seszták Miklós fejlesztési miniszter vagy pedig Czene Attila korábbi sportért felelős államtitkár kerülhet. Utóbbi szerint azonban a jelenlegi szövetségi kapitány, Hargitay András lenne a megfelelő személy az elnök posztra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!