2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

„Annyi kevés, hogy ne Gyárfás legyen az elnök”

2016. november 18., péntek 20:06, frissítve: péntek 22:40

Többen is védelmükbe vették a Hosszú Katinka által lemondásra szólított Gyárfás Tamást. A szövetségi kapitány, valamint a szakmai alelnök is az úszó szövetség vezetőjének védelmére sietett. Ugyanakkor a korábbi sportállamtitkár szerint a Gyárfás Tamás vezette testület diktatórikusan működik.

Dagad a Gyárfás Tamás lemondását követelők tábora kedd óta. Hosszú Katinka mellett több versenytárs is kiállt. Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, a Verrasztó-testvérek, valamint Kozma Dominik is szót emelt a szövetség ellen.

A nyilatkozatháborúba a korábbi olimpiai bajnok és volt sportügyi államtitkár is beszállt. Czene Attila szerint a szövetség diktatórikusan működik. Úgy fogalmazott: Gyárfás Tamás egészségtelenül vert gyökeret a magyar úszószövetség elnöki székében, ráadásul olyan szakmai döntésekbe is beleszól, amihez nem ért. A szövetségi kapitány cáfol. Hargitay András szerint a szövetségben rend és fegyelem uralkodik, szerinte régi sérelmek szakadtak fel Czene Attilában, amiért ilyeneket állít.

A szövetség szakmai alelnöke, Sós Csaba Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: Gyárfás Tamás szövetségi elnököt lehet kritizálni, de a leváltásához közgyűlést kell összehívni és új jelöltet találni, erre pedig senki nem tett javaslatot a bírálók közül.

„Egyfelől nekem soha nem tetszett, nemcsak az úszásban, hanem máshol sem, amikor elkezdtek kiabálni, hogy ki ne legyen az elnök. Ennek nem ez a formája. Tehát, ha valakinek nem tetszik, akkor meg kell mondani, hogy én XY-t szeretném, azért mert ő mondjuk ebben-abban jobb, mint a Gyárfás Tamás, és szerintünk ez az előnyünkre válik. Ez az egyik. A másik, ennek a formája az, hogy ezt egy közgyűlésen keresztül kell vinni, és a többit is meg kell győzni arról, hogy az az elnök jobb lenne. Ilyen törekvésektől nem tudok. Nekem az kevés, hogy a mostani elnök ne legyen elnök. Ezt én így nem tartom konstruktívnak. Ha van javaslat, akkor mondják, és utána meglátjuk, hogy az ígéretesebb-e, mint a mostani elnök”” – fogalmazott a Magyar Úszó Szövetség alelnöke.

Tekintse meg a Sós Csabával készült teljes beszélgetést:

Az úszószövetség vizsgálóbizottságot állított fel annak érdekében, hogy kiderítsék a versenyzők gondjait. A bizottságban helyet kapott a többi között Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!