2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Több nyugati ország is leállította az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének a finanszírozását + videó

A terrortámadásban érintett dolgozók megbüntetését ígérte az ENSZ-főtitkár, a napokban ugyanis kiderült, hogy az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének tizenkét munkatársa részt vett a Hamász terrorszervezet izraeli célpontok elleni október 7-i támadásában. Az Egyesült Államok után több nyugati ország is leállította a szervezet finanszírozását.

  • Több nyugati ország is leállította az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének a finanszírozását + videó

Több ezer ember követelte a gázai túszok szabadon engedését Tel-Aviv-ban és Jeruzsálemben.

„Nagyon frusztráló, hogy több mint három hónapja hétről hétre a szabadulásokért kell tüntetnünk. Nagyon szomorú, hogy ugyan néhány nőt már szabadon engedtek, a fiatal férfiak viszont még mindig fogságban vannak. Ők ugyanolyan fontosak, és őket is szabadon kell engedni" - mondta egy tüntető.

A Hamász október 7-én 240 túszt hurcolt el Gázába, akik közül azóta mintegy 100-at engedtek el. Izraeli források szerint 132-en még mindig az övezetben raboskodnak, 28-an pedig feltehetően már nincsenek életben.

„A Katarral való megbeszélést tovább folytatjuk. Nem adunk fel egyetlen lehetőséget sem, hogy nyomást gyakoroljunk a Hamászra, vagy bárkire, aki nyomást gyakorolhat a Hamászra, hogy hozza vissza a túszainkat" - jelentette ki az izraeli miniszterelnök.

A zsidó állam hadserege közben újabb alagutat semmisített meg a Gázai övezet északi részén. Közlésük szerint Hán Júnisznál továbbra is heves harcok dúlnak. Szemtanúk szerint a térségben lévő Nasszer kórház pedig gyakorlatilag felfüggesztette működését.

Közben az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete érintett dolgozóinak megbüntetését ígérte az ENSZ főtitkára. Ugyanis, mint kiderült a szervezet tizenkét munkatársa részt vett a Hamász terrorszervezet izraeli célpontok elleni október 7-i támadásában.

Az Egyesült Államok mellett pedig Kanada, Ausztrália, Olaszország és Nagy-Britannia is bejelentette: felfüggeszti az ENSZ palesztinok segélyezésével foglalkozó szervezetének finanszírozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!