2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Fékezés nélkül a mélybe - új részletek az olaszországi busztragédiáról

Különböző nemzetiségű külföldi áldozatai vannak az észak-olaszországi Mestre közelében kedden este történt buszbalesetnek, amelyben 21 ember vesztette életét és 15 megsérült - közölte Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter, hozzátéve, hogy a sérültek közül öten még válságos állapotban vannak.

  • Fékezés nélkül a mélybe - új részletek az olaszországi busztragédiáról

A mentőegységek közlése szerint a halálos áldozatok között legalább öt ukrán, egy német, egy francia és egy horvát állampolgár van. Két gyermek és a busz 40 éves olasz sofőrje is meghalt. A sérülteket, akik között két osztrák lány is van, Mestre, Padova és Treviso kórházaiba szállították. A beleset körülményeinek kiderítésére vizsgált indult.

A baleset nem sokkal 20 óra előtt történt Velencétől 9 kilométerre, egy felüljárónál. Az ingajáratban közlekedő elektromos busz egyelőre ismeretlen okokból áttörte a szalagkorlátot,

mintegy 15 métert zuhant és a mestrei vasútállomás vágányaira esve akkumulátorai azonnal lángra lobbantak.

A jármű roncsát több órás munkával távolították el a sínekről egy tűzoltódaru segítségével.

A turistákat szállító magánbusz Velencéből indult egy margherai kempingbe, amikor leszaladt az útról. Az első jelentések szerint

nem találtak féknyomokat,

ami a jármű meghibásodására és a sofőr esetleges rosszullétére is utalhat. Az autóbusz még új volt, és az útviszonyokkal sem voltak problémák. Emellett a mintegy 70 éves felüljáró állapotát is ellenőrzik majd. A vizsgálathoz felhasználják a térfigyelő kamerák felvételeit.

Luigi Brugnaro, Velence polgármestere "apokaliptikusként" írta le a szerencsétlenség helyszínét, és bejelentette, hogy

gyásznapot rendelt el a városban a tragédia miatt.

Bejelentette, hogy a Mestre és Velence közötti vasútvonalon egyelőre felfüggesztették a közlekedést.

A balesetnek szemtanúja volt a Fincantieri hajóépítő vállalat két munkása, akik azonnal a helyszínre siettek, és igyekeztek kimenteni a buszból az embereket. Egyikük, a Gambiából származó, Mestrében dolgozó Boubacar Toure elmondta, hogy több embert, köztük egy kislányt is sikerült kimenteniük.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Antonio Tajani miniszterelnök-helyettes is részvétét fejezte ki az áldozatoknak és családtagjaiknak. Tajani a közösségi médián köszönte meg a tűzoltóság és az egészségügyi személyzet munkáját.

Sergio Mattarella köztársasági elnök telefonon hívta fel Luigi Brugnarót, hogy kifejezze együttérzését. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szintén részvétét nyilvánította a tragédia miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!