2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az ukrán katonai legfelső parancsnok is kételkedik a saját győzelmükben

Már az ukrán hadsereg parancsnoka szerint is nagy a baj. Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Olekszandr Szirszkij.

  • Az ukrán katonai legfelső parancsnok is kételkedik a saját győzelmükben

A parancsnok szerint a negatív fejlemények elsősorban annak tudhatók be, hogy a Donyeck megyei Csasziv Jar felé előrenyomuló orosz hadsereg a március közepén tartott oroszországi elnökválasztás után jelentősen fokozta támadó hadműveleteit. Az orosz hadsereg ukrán állásokat támad Liman, Bahmut és Pokrovszk térségében rohamcsapatokkal, páncélozott járművek támogatásával – írta Szirszkij a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. 

Szerinte ezt a meleg és száraz idő tette lehetővé, amelynek révén a nyílt területek megközelíthetővé váltak a tankok számára.   

Csasziv Jar nem egészen 30 kilométerre délre fekszik Kramatorszktól, a megye ukrán kézen lévő területének legnagyobb városától, és az ukrán hadsereg számára fontos vasúti és logisztikai csomópont. Kijev szerint a város már „állandó tűz alatt van”.    

Közleményében Szirszkij azt is leszögezte, hogy a „leginkább problémás” övezeteket már megerősítették, egyebek mellett légvédelmi eszközökkel.

Hozzátette, hogy ismét felmerül „az ellenség műszaki fölényének kérdése a fejlett technikát képviselő fegyverek terén.”

„Nem így fogunk legyőzni egy nálunk nagyobb ellenséget” – szögezte le az ukrán parancsnok, aki szerint az ukrán katonaság kiképzését is javítani kell.

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!