2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Sokan nagyszombatra hagyták az ünnepi nagybevásárlást + videó

Bevásárló rohamra készültek a boltok Nagyszombaton. Idén is sokan az utolsó pillanatokra hagyták az ünnepi bevásárlást. A legnépszerűbb ételek most is a sonka és a tojás. A vásárlók ma még a megszokott nyitvatartási időben, vagyis estig tudják beszerezni a szükséges termékeket.

  • Sokan nagyszombatra hagyták az ünnepi nagybevásárlást + videó

Rengetegen állnak sorban a riportban látható bevásárlóközpontban már a délelőtti órákban. Az emberek többsége az ilyenkor szokásos ételekhez vásárolta meg a hozzávalókat. A húsvéti kínálat elmaradhatatlan étele a sonka, de fontos az is,hogy jól legyen elkészítve, de persze nem maradhat ki a torma, a tojás sem, tehát a klasszikus összeállítás.

Árpás László sonkamester: "Ugye mindig azt szokták mondani, hogy ahány kilós, annyi óra. Én nem ezt mondom. Egy másfél óra múlva fogjon egy fogvájót, egy egyszerű fogvájót, és szúrja bele. És ha könnyen belemegy a hús részébe, kész, ha nem, akkor várjuk meg azt a pillanatot, amíg ez megtörténik."

A sonkamester szerint fontos, hogy jó minőségű sonkát válasszunk a boltban. Hozzátette azt is: nem kell túlbonyolítani a sonka ízesítését a főzés közben.

A sonkamester elárulta a nagy titkot. "Én nem teszek a vízbe semmit, ezt hozzáteszem. Tehát nem teszek hozzá fűszereket, semmit. Maga a sonka íz már megvan, nem kell hozzátenni. Amikor kikapcsoltuk, elértük a puhaságát, otthagyjuk a hideg vízben, másnap kivesszük belőle, betesszük a hűtőbe, és szükség van rá, szépen szeleteljük."

Vasárnap és hétfőn az áruházláncok zárva tartanak, legközelebb tehát kedden reggel, a szokásos időpontban nyitnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!