2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Egyre többen működnének együtt Orbán Viktorral és a Fidesszel

Orbán Viktor ma az osztrák alkancellárral tárgyal, majd Erdélybe utazik, a jövő héten pedig az amerikai elnökkel tanácskozik. Ezen kívül az elmúlt hetekben számos állam- és kormányfővel egyeztetett a miniszterelnök. Kazahsztáni, kínai és lengyelországi látogatása után Magyarországon fogadta az olasz belügyminisztert.

  • Egyre többen működnének együtt Orbán Viktorral és a Fidesszel

Rácáfolt a miniszterelnök azokra az ellenzéki kijelentésekre, miszerint a kormány nemzetközi szinten elszigetelődne. Csak az elmúlt 2 hétben Orbán Viktor számos helyszínen folytatott tárgyalásokat.

Először Ázsiába utazott, ahol Kazahsztánban tárgyalt, majd a kínai fővárosba látogatott. Az Egy övezet, egy út konferencián arról biztosította Hszi Csin-ping elnököt, hogy Magyarország támogatja a közép-európai-kínai kapcsolatok előmozdítását. Peking álláspontja szerint hazánknak és Kínának egyaránt érdeke a pragmatikus együttműködés megerősítése.

Orbán Viktor számos állam- és kormányfő mellett az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal is találkozott Kínában.

Május elsején már az Együtt Európáért rendezvényen vett részt a lengyel fővárosban, ahol 10 ország vezetőjével egyeztetett. A politikusok az EU jövőjéről tanácskoztak, majd elfogadták a Varsói nyilatkozatot, amely a közös európai piac és az uniós költségvetés szerepe mellett a biztonságpolitikai együttműködést és a NATO szerepét emeli ki.

Múlt hét csütörtökön pedig az olasz miniszterelnök-helyettest fogadta Budapesten. Matteo Salvinivel megtekintették a déli határra felhúzott védelmi rendszert Röszkénél, majd közös sajtótájékoztatót tartottak. A kormányfő és Salvini egyetértett abban, hogy erős és sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa, és a kontinens határait meg kell védeni a migránsoktól. Az olasz belügyminiszter nem titkolta, hogy szívesen dolgozna együtt a Fidesszel, mert céljaik nagy részt azonosak.

A francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője, Marine Le Pen szintén a hétvégén nyilatkozta, hogy örömmel látná a magyar és a lengyel kormánypártot egy közös frakcióban az európai parlamenti választások után.

Orbán Viktor ma a Karmelita kolostorban fogadja az osztrák alkancellárt. Heinz-Christian Strachéval Európa jövőjéről, köztük a bevándorlási válságról egyeztetnek. A Szabadságpárt vezetője többször is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök segített megállítani a tömeges illegális migrációt. Strache ezért vezető szerepet szánna Orbán Viktornak, illetve a Fidesznek egy közös brüsszeli „hazafias szabadság-frakcióban" május 26-a után.

A kormányfő az RMDSZ meghívására kétnapos erdélyi körútra megy május 8-án.

A jövő hét elején pedig az amerikai elnökkel, Donald Trumppal találkozik, akivel vélhetően összehangolják a 2 kormány migrációellenes tevékenységét.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!