2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Dömötör Csaba: Belgiumban SMS-eket kaptak állampolgárok, hogy maradjanak otthon

A megszaporodott terrortámadásokról, a lengyelországi választásokról és a budapesti amerikai nagykövetről is megosztotta gondolatait a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Bayer show-ban. Dömötör Csaba az Európába is egyre jobban begyűrűző terrorfenyegetettségről így fogalmazott: "nem mondhatunk le arról, hogy van kiút, egy biztos, idő az már kevés van."

  • Dömötör Csaba: Belgiumban SMS-eket kaptak állampolgárok, hogy maradjanak otthon

A budapesti amerikai nagykövet néhány napja a Facebookon kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért találkozott az orosz elnökkel. David Pressmann-nak nem ez volt az első magyar kormányt kritizáló kijelentése az elmúlt években - mutatott rá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

Izrael Gázai övezet elleni akciója után ismét nő a terrorfenyegetettség Európában.

Azok az országok, amelyekben jelentős iszlám kisebbség él, az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Németország, valamint Svédország, különösen nagy veszélyben vannak. Sőt, Dömötör Csaba szerint a terrortámadás óta Belgiumban különösen aggasztó a helyzet.

Belgiumban SMS-eket kaptak állampolgárok, lehet, hogy csak EP-képviselők, lehet, hogy mások is, ezt nem tudom, arról, hogy lehetőleg maradjon otthon, ne menjen sehova, ne utazzon. Gyakorlatilag egy teljes passzivitásba száműzik az állampolgárokat. És az foglalkoztatott, hogy vajon ezt meg lehet-e szokni? Ezt nem tudom megmondani. Csak egy dolgot tudok, hogy mekkora szerencse, hogy nekünk ilyennel nem kell szembesülnünk. És amíg ez a kormány van, addig mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne is forduljon elő

- hangsúlyozta az államtitkár.

A politikus szerint a lengyelországi választási kampány alatt azt érzékeltette Brüsszel, ha kormányváltás lesz, akkor meg fogják kapni a nekik járó uniós forrásokat.

Dömötör Csaba szerint nem lehet félvállról venni a külföldi a befolyásszerzési kísérleteket és ezért is van nagy szükség arra, hogy a következő hetekben a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat a parlament elé kerüljön.

A teljes beszélgetést megnézhetik 21 óra 10 perctől kezdődően a Bayer show vasárnap esti adásában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gulyás Gergely: A magyar kormány álláspontja egyértelmű + videó

Gulyás Gergely: A magyar kormány álláspontja egyértelmű + videó

Gulyás Gergely hozzátette: "A NATO misszióban nem kívánunk részt venni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kelljen magyar katonát illetve fegyvereket küldeni Ukrajnába, és továbbra is az a véleményünk, ennek a háborúnak nem lesz megoldása, eddig 800 ezer áldozata van ennek a háborúnak a honvédelmi miniszter szerint, 800 ezer áldozatról beszélünk."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!