2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Radar

Radar - 400 milliárd dolláros üzlet Ukrajna újjáépítése

Míg orosz dróntámadás ért egy Kijevtől délre eső települést, amely újabb emberéleteket követelt, addig a Nyugat újabb fegyverekkel támogatja az ukrán hadsereget. A háborúval kapcsolatos legfrissebb háttérben folyó történésekről és diplomáciai eseményekről számoltunk be.

  • Radar - 400 milliárd dolláros üzlet Ukrajna újjáépítése

Bahmutban folynak a harcok, Zelenszkij politikai célból a végsőkig akarja védeni a várost. Míg a hadsereg vezetése kivonná a katonákat a településről, mert az oroszok bármikor elfoglalhatják azt. Értelmetlen áldozat újabb katonákat feláldozni. De az ukrán elnök ezt másképp gondolja.

A fővárostól délre fekvő Rzsicsivben, legalább hat ember meghalt, 18-an megsérültek, hárman pedig eltűntek, miután egy drón eltalált egy főiskolai kollégiumot. Az ötemeletes épület legfelső emelete összeomlott. Sokan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket közeli Obukhiv kórházába szállították.

A hadsereg közlése szerint 21 iráni gyártmányú Shahed öngyilkos drón támadta ezeket a területeket, amiből 16 -ot lelőttek.

A nyugati világ folyamatosan támogatja a harcokat.

Norvégia március 22-én kilenc német gyártmányú Leopard 2 harckocsit szállított Ukrajnának. A harckocsikat egy Antonov szállítórepülőre rakják fel lőszerrel és péncélozott támogató járművel együtt. Több NATO tagország, köztük Németország, Lengyelország és Portugália is bejelentették, hogy összesen 48 Leopard 2 harckocsit szállítanak Ukrajnának.

Közben a NATO bővítés is készülődik.

Svédország és a szomszédos Finnország tavaly kérte csatlakozását a transzatlanti katonai szövetséghez, válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára.

Ha Svédországot felveszik a szövetségbe, akkor ez véget a vet a skandináv ország két évszázados katonai függetlenségének.

Hazánk továbbra is béke pártján áll és nem vesz részt az Uniós lőszerszállításban.

A Valutaalap 15,6 milliárd dolláros hitelt nyújt Ukrajnának, és az újjáépítéshez pedig 400 milliárd dollárra lesz szüksége Ukrajnának.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes március 22-én kijelentette, hogy a nukleáris összecsapás kockázata az elmúlt évtizedek óta a legmagasabb. Figyelmeztet, hogy Moszkva "de facto" nyílt konfliktusban van Washingtonnal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!