2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar – Biztonsági kockázatok az Olimpián + videó

Lesz hajós felvonulás a Szajnán vagy sem? Továbbra sem biztos, hogy hajók szállítják a sportolókat mintegy 6 kilométeren, a párizsi olimpia nyitóünnepségén, a biztonsági kockázatok miatt.

  • Radar – Biztonsági kockázatok az Olimpián + videó

Már a hajóskapitányok is készülnek a párizsi olimpia nyitóünnepségére amikor is a tervek szerint 10 500 sportolót szállítanak majd a Szajnán. A riportban megszólaló 60 éves férfi 2010 óta hajózik a Szajnán és azonnal lecsapott a lehetőségre amikor meghallotta, hogy hajóskapitányokat keresnek a rendezvényre.

Párizsban komoly fennakadások várhatóak a Szajna menti olimpiai megnyitóünnepség idején, július 26-án. A szervezők különösen nagy gondot fordítanak a biztonságra, hogy az esemény zavartalan legyen.

Emmanuel Macron francia elnök már felvetette a folyami ceremónia eltörlésének lehetőségét is, és legalább két másik opciót is javasol amolyan tartalékként, ha a biztonsági kockázatok tarthatatlanná válnának.

Igazán szerencsések azok a lakástulajdonosok akiknek az erkélye a Szajnára néz, ugyanis a forgalomkorlátozások és a szigorú biztonsági intézkedések miatt nem lesz egyszerű a helyszínre eljutni. A Szajna partján mintegy 300 000 néző követi majd az ünnepséget.

Anne Hidalgo polgármester, Párizs: "Összesen 20 000 embert azonosítottunk a lakosoktól a cégek tulajdonosaiig, akiket közvetlenül érint a megnyitó ünnepség. Nekik küldünk természetesen meghívót a megnyitó ünnepségre."

A ceremónia komoly fejtörést okoz a biztonsági szakembereknek.

Laurent Nunez, prefektus, Párizs: "Itt van egy terület, amely végül több mint nyolc napra gyakorlatilag kettévágja egész Párizst. Tehát ahhoz, hogy valaki beléphessen erre a kerületre, amely ellenőrzés alatt áll, megköveteljük, hogy előzetesen regisztráljon."

Számos metróállomást, a legtöbb folyami átkelőhelyet és a vízi forgalmat is leállítják a szabadtéri ünnepség előtti héten, néhány hídon azonban szabad lesz az átjárás.

Mindenkinek, aki a Szajna környékére szeretne belépni a játékok előtti héten, egy online platformon kell regisztrálnia, ez vonatkozik a helyi lakosokra is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!