2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Horváth László: A szegregációs biznisznek nincs jövője Magyarországon

A Kúria ítélete alapján Gyöngyöspatán több mint 60 diák és családjuk kap majd összesen 100 millió forint kártérítést. Horváth László törvénymódosító javaslatot nyújtott be, mely célja, hogy a jövőben a bíróság hasonló perekben ne ítélhessen meg pénzbeli kártérítést, hanem oktatással, képzéssel kárpótolja az illetőt. A részletekről Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Horváth László: A szegregációs biznisznek nincs jövője Magyarországon

Horváth László közölte, a térségben jelenleg az egyik oldalon csalódottság, a másik oldalon pedig feszültség van. Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy jogvédők egy modellt szerettek volna fabrikálni, mellyel beárazható a szegregáció és a hasonló esetek. A meglévő modell segítségével, ahogy ők fogalmaztak már egy egyszerű válóperes ügyvéd is sikerre vihet hasonló eseteket.

A benyújtott javaslat célja, hogy megüzenjék ez nem járható út, a szegregációs biznisznek nincs jövője Magyarországon. A képviselő ezúton is felhívta a romák figyelmét arra, hogy ne hagyják magukat megvezetni, az iskolakerülés és az erőszak nem fog kifizetődni. Van olyan most is folyamatban lévő per, ahol az állítólagos sértett több, mint 2000 órát hiányzott, ez két tanévnek felel meg.  

Az erőszak eredőjét a családban és a közvetlen szociális környezetben kell keresni, de jelen esetben az iskolákban muszáj rá hatékonyan reagálni, ezért szükség van egy tilalomfára az intézményekben, hogy tanárt, diákot emberi méltóságában megalázni, bántalmazni tilos. A törvénycsomag célja, hogy visszatartson és megadja a gyors beavatkozás lehetőségét. Horváth László az iskolaőrökről elmondta, hogy olyan közfeladatot ellátó személyek lesznek, akik a rendőrség állományába fognak tartozni, hatáskörük nem lesz olyan széles, de a szükséges, arányos intézkedéseket meg tudják tenni, indokolt esetben kényszerítő eszközt is alkalmazhatnak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!