2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Ezt a Liverpool-csúcsot aligha dönti meg Szoboszlai Dominik + videó

A Premier League 11. fordulójában a Liverpool a Luton Town vendége lesz. Szoboszlai Dominik csapata idegenben is egyértelmű esélyese a találkozónak, ugyanakkor a Vörösök vezetőedzője, Jürgen Klopp futballromantikusként nagyon várja, hogy először meccseljen a Luton otthonában, a Kenilworth Roadon. A helyszínen 2006-ban egy klasszikus kupacsatát nyert meg a Liverpool, s Xabi Alonso akkori rekordjának megdöntésére még Szoboszlai Dominik sem pályázhat reális eséllyel.

  • Ezt a Liverpool-csúcsot aligha dönti meg Szoboszlai Dominik + videó

Szoboszlai Dominik a Liverpool eddigi Premier League-meccsein valamennyi játékpercet a pályán töltötte. A magyar játékos sorozata vasárnap a Luton Town otthonában folytatódhat, amely a legkevésbé látszik PL-stadionnak az angol élvonalban használt létesítmények közül, ellenben a Kenilworth Road 2006-ban már adott otthont egy igazi Luton–Liverpool klasszikusnak.

A Luton Town első szezonját tölti a Premier League-ben, legutóbb az 1991/92-es kiírásban esett ki az élvonalból, az utolsó olyan idényben, amelyben azt még az egyszerű First Division nevet viselte. Miközben a Liverpool a Premier League összes idényében az élvonal tagja volt, a Luton az ötödosztályt is megjárta, s az első angol klub lett, amely onnan visszakapaszkodott a legjobbak közé.

Jürgen Klopp, a futballromantikus

A Kenilworth Road a Premier League egyik legkisebb stadionja, a szezon előtti modernizálás mellett növelték meg 11 500-ra a férőhelyek számát.

Nem is emiatt lóg ki nagyon a sorból, hanem amiatt, ahogy körbeveszik a lakóházak. A liverpooli szurkolók ezen a kapun fognak bemenni a stadionba.

Nemcsak a Liverpoolba nyáron igazolt Szoboszlai Dominik, hanem a Vörösöket 2015 óta irányító német szakember, Jürgen Klopp is most látogat el először a stadionba.

– Hallottam már a létesítményről, de még nem láttam személyesen, úgyhogy alig várom az összecsapást. Be kell jutnunk az öltözőbe, azt hallottam, hogy nem túl nagy – viccelődött Klopp, de megmutatta a futballromantikus oldalát. – A focimeccshez csak egy pályára és egy ellenfélre van szükség. Nem gondolom, hogy sokan számítottak arra, hogy a Luton feljut a Premier League-be, de nagyon szeretem az ilyen történeteket.

Szoboszlai Dominik megismételheti Xabi Alonso gólját?

Általában a futballromantikusok kedvelt terepe Angliában a FA-kupa. 2006-ban az akkor másodosztályú Luton az aktuális Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool ellen 3-1-re is vezetett, de végül 5-3-ra kikapott.

A meccsre a kiesés ellenére jó szívvel emlékeznek Lutonban, a hősies helytállásról bő összefoglalóban emlékezett meg a héten az egyesület YouTube-csatornája.

A Vörösök igazán látványos gólokat szereztek a meccsen, az akkori 8-as, Steven Gerrard bombája volt az első gól, de a ma már a Bayer Leverkusen vezetőedzőjeként Bundesliga-aranyra törő Xabi Alonso rajta is túltett, az első gólját is harminc méteren túlról lőtte, a másodikat pedig a saját térfeléről.

A Luton ellen legtávolabbról lőtt Liverpool-gól rekordja tehát aligha dől meg a vasárnapi bajnokin, de Szoboszlai Dominik akkor is elégedett lehetne, ha Alonso első találatát reprodukálná.

Forrás: Magyar Nemzet

Borítókép: Szoboszlai Dominik az előző fordulóban, a Nottingham ellen (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!