2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

A feröer-szigeteki félprofi klub kiütötte a Ferencvárost Budapesten

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában az idegenbeli döntetlen után a Ferencváros 3–0-ra kikapott odahaza, és csak az Európa-konferencialigában folytathatja.

  • A feröer-szigeteki félprofi klub kiütötte a Ferencvárost Budapesten

Történelmi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi szerdán este a Groupama Arénában, a feröeri KÍ Klaksvík kiütötte, megalázta a Ferencvárost. Ráadásul az ötezer lakosú városka félprofi csapata nem is érdemtelenül jutott tovább, a feröeri aranyérmes szervezettségből, lelkesedésből és motiváltságból is jelesre vizsgázott, míg a zöld-fehérek labdarúgói egytől egyig elégtelent érdemelnek. A lelátón sokan a 2006-os, Megyeri úti 4–0-s Vaduz győzelmet emlegették, a lichtensteini együttes történetében először nyert mérkőzést idegenben, a korábbi szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan a jókora pofon után azonnal lemondott.

Hogy Sztanyiszlav Csercseszov sorsa mi lesz, alighanem néhány napig témát szolgáltat még, a ferencvárosi szurkolók mindenesetre a szerdai teljesítményt látva az orosz-oszét tréner távozását követelték. És nem csupán a Klaksvík ellen látottak, hanem az elmúlt hónapok visszafogott, sokszor erőtlen, koncepció nélküli futballja miatt. A Ferencváros saját gyenge játékának köszönheti, hogy rögtön az első selejtező körben búcsúzott a Bajnokok Ligájától – a csoportkör volt a cél, idén óriási meglepetésre az első akadály megugrása sem sikerült.

FERENCVÁROS–KÍ (feröeri) 0–3 (0–3)

Budapest, Groupama Aréna, 18 187 néző

Gólszerző: Frederiksberg (8. –11-esből, 32.), Kassi (45+3.)

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!