2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés

Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés - jelentette be sajtótájékoztatóján Isabel Rodríguez kormányszóvivő a kabinet keddi ülésén jóváhagyott intézkedést Madridban.

  • Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés

Mint mondta, a rendelkezés csütörtöktől lép életbe, és nemcsak a közterületekre, hanem a oktatási intézmények udvaraira is vonatkozik, ahol a gyerekek ezentúl maszk nélkül játszhatnak. A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is maszkot kell hordani azokon a szabadtéri tömegrendezvényeken, ahol csakis állóhely van, vagy ahol az ülőhelyek között nincs legalább másfél méteres távolság. Zárt térben a maszk továbbra is kötelező - emlékeztetett. Az enyhítésről az egészségügyi miniszter már hétfőn megállapodott a tartományokkal, azzal a megkötéssel, hogy nagy forgalmú szabadtéren továbbra is ajánlják a maszkviselést.

Megegyeztek abban is, hogy a sportrendezvényeken engedélyezett férőhelyek számát a befogadóképesség 85 százalékára növelik az eddigi 75 százalékról szabadtéren, és 75 százalékra az eddigi 50 százalékról zárt térben. A kültéri maszkviselést tavaly december 22-én tette ismét kötelezővé a spanyol kormány a közelgő karácsonyi ünnepek és az egyre növekvő fertőzésszámok miatt. A járvány új hulláma azóta túljutott a csúcson, az esetszámok meredeken csökkennek. Az egészségügyi minisztérium legutóbbi, hétfő este közzétett jelentése szerint péntek óta 120 ezer új esetet regisztráltak. Egy héttel ezelőtt számuk még 182 ezer volt. Százezer emberből átlagosan 1997-en fertőzöttek, 882-vel kevesebben mint egy héttel korábban.

Az enyhülés érzékelhető a kórházak leterheltségében is, a koronavírus miatt ellátásra szorulók aránya 14,5 százalékról 12,8 százalékra csökkent, míg az intenzív osztályokon 21,7 százalékról 19,5 százalékra mérséklődött. Spanyolországban 2020. január 31-én azonosították az első koronavírusos esetet, azóta 10,3 millióan kapták el a fertőzést a 47,4 millió lakosú országban.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hszi Csin-ping – Egy markáns kínai vezető portréja

Hszi Csin-ping – Egy markáns kínai vezető portréja

Május nyolcadikán immár elnökként érkezett hazánkba Hszi Csin-ping. Arról, hogy hogyan került ebbe a pozícióba Kína vezetője, miképpen él a hatalommal, és mi várható magyarországi látogatása során, Salát Gergely sinológust, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatóját kérdezte a Mandiner. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!