2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Nincs túlélője a nepáli légi katasztrófának

Nincs esély arra, hogy bárkit is életben találjanak a vasárnapi nepáli repülőgép szerencsétlenség áldozatai közül - ezt mondta egy helyi illetékes az AFP francia hírügynökségnek. A fedélzeten 72 ember utazott, eddig 68 holttestet találtak meg. A katasztrófa előtt a légi irányítás elvesztette a kapcsolatot a géppel, a tragédia pontos okát még vizsgálják. Nepálban ma nemzeti gyásznapot tartanak.

  • Nincs túlélője a nepáli légi katasztrófának

Az ATR-72-típusú repülőgép a leszálláshoz készülődve hirtelen oldalra billent, ekkor a pilóták teljesen elveszthették az irányítást a gép felett. Meredeken a föld felé tartva csapódott be az utasszállító, amely a helyi hatóságok szerint az ütközést követően darabokra tört. A fedélzeten összesen 72 tartózkodtak, eddig egyetlen túlélőt sem találtak.

A menetrend szerinti járat a fővárosból, Katmanduból tartott Pokharába, az ország második legnépesebb településére. A repülőgéppel a légi irányítás nem sokkal a felszállás után vesztette el a kapcsolatot.

A gépen nem csak nepáliak utaztak, volt a fedélzeten indiai, orosz, dél-koreai, ausztrál, francia és argentin utas is. Magyar utas szerencsére nem tartózkodott a tragikus sorsú járaton.

Nepálban, bár a repülőgépek általános állapota és karbantartása is hagy kívánnivalót maga után, ez volt a legsúlyosabb légi katasztrófa 1992 óta, amikor 167-en vesztették életüket egy hasonló tragédia során.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!