2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Nem elégedettek az európai migrációs paktummal az olasz pártok + videó

Nem elégedettek az európai migrációs paktummal az olasz pártok. A Liga szerint nem fogja megoldani az illegális bevándorlás okozta problémákat, jobboldali fordulatra van szükség Európában.

  • Nem elégedettek az európai migrációs paktummal az olasz pártok + videó

Megosztja az olasz jobboldalt a héten elfogadott migrációs paktum. Míg Giorgia Meloni pártja az Olaszország Fivérei, valamint a Forza Italia megszavazták, addig a Matteo Salvini vezette Liga elfogadhatatlannak tartja és ellene voksolt. Ugyancsak ellene szavaztak az olasz baloldali pártok.

Az Európa által támogatott migrációs paktum kiábrándító javaslat, amely nem foglalkozik hatékonyan az illegális migrációval. A Liga már régóta követeli az indulók megállítását és együttműködést a visszatoloncolások terén a kiinduló országokkal - hangsúlyozta a képviselő.

A problémák Trieszt polgármestere szerint sincsenek megoldva, aki nap mint nap szembesül a balkáni migrációs útvonal okozta nehézségekkel. Jelenleg 300 kísérő nélkül érkezett afrikai kiskorúról és 200 hajléktalanról kell gondoskodnia a város pénzén, valamint azokról, akik illegálisan foglalnak el épületeket és korábban a számukra megnyitott befogadási központot is szétverték.

Befogadjuk őket cserébe pedig törnek-zúznak és felégetik a befogási központunkat. Én azt gondolom, hogy ha egy ország vendége vagy, akkor alkalmazkodj az országhoz és a törvényeihez. Ez egy komoly probléma, amelyet európai szinten kell kezelni- jelentette ki a polgármester.

Közben Rómában egy afrikai származású baloldali képviselő törvényjavaslatot készül benyújtani, arról, hogy a Ramadan nemzeti ünnep legyen Olaszországban. A Hír TV által megkérdezett muszlimok szerint ez az összetartozás jele lehet.

Számomra ez egy gyönyörű dolog, mert a másokkal való szolidaritás jele. Nálunk Szenegálban is bezár minden karácsonykor és húsvétkor pedig ott mi muzulmánok vagyunk 95 százalékos többségben -mesélte egy fiatal szenegáli.

Sok keresztény szülők azonban nem ért egyet ezzel. Olaszországban több általános iskola és egyetem is zárva tartott idén azért, hogy a Ramadant ünnepeljék. Van olyan intézmény is, ahol a szülők másfél év elteltével tudták meg, hogy a gyerekeik „Halal” vagyis a muszlim osztálytársaik hite szerint készített menüt esznek a menzán úgy, hogy erről a szülőket meg sem kérdezték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!