2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megszólaltak a szirénák Ukrajnában

Ukrajna-szerte működésbe lépett a légvédelem, miután éjjel az oroszok újabb rakétatámadást hajtottak végre. A Kijevi Városi Katonai Igazgatóság vezetője közölte, hogy a légvédelem minden a főváros felé tartó ellenséges célpontot megsemmisített. Közben az oroszok azt állítják: Kijev ismét terrortámadást kísérelt meg Oroszország területén. A légvédelmi rendszerek most is megsemmisítették a drónokat.

  • Megszólaltak a szirénák Ukrajnában

Légiriadót rendeltek el Kijevben és számos más régióban Ukrajna-szerte - értesült az Ukrajinszka Pravda. A légierő azt jelentette: rakétaveszély van, stratégiai bombázókról indítanak cirkálórakétákat. Az ukrán légvédelem azonban minden Kijev felé tartó ellenséges célpontot megsemmisített.

A lap arról is ír: az ukrán erők taktikailag jelentős előnyökre tettek szert Zaporizzsja régió nyugati részén, és több ukrán és orosz forrás is arról számolt be, hogy az ukrán erők előrenyomulnak.

Ezzel szemben az orosz csapatok jelentése szerint hét alkalommal verték vissza az Ukrán Fegyveres Erők támadásait Krasznolimannál. Az ukránok több mint 80 fegyverest veszítettek el – írta az orosz hírügynökség.

Újabb terrortámadást kísérelt meg Kijev Oroszország területén - állítja a Föderáció. Az orosz védelmi minisztérium ukrán drónok lelövéséről számolt be.

Eközben három ukrán pilóta meghalt, miután Ukrajna légterében két katonai kiképző repülőgép összeütközött egymással. Az ukrán légierő közleményéből kiderült, hogy a pilóták L-39-es harci gépeken gyakoroltak, eddig leginkább az elöregedett, szovjet korabeli vadászrepülőgépekkel, például MIG-29-esekkel védték Ukrajna egét. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!