2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Felgyorsult a vírus terjedése Afrikában és Dél-Amerikában

Már 13 ezernél is több koronavírusos esetet regisztráltak az afrikai kontinensen. A legtöbb fertőzött Dél-Afrikában van. Közben Dél-Amerikában tovább nőtt a koronavírus áldozatainak száma. Csak Ecuadorban, több mint 700 holttestet gyűjtöttek össze, abban a városban ahol a legrosszabb a járványhelyzet.

  • Felgyorsult a vírus terjedése Afrikában és Dél-Amerikában

Gumibottal ütik a szabálytalankodókat a rendőrök Libériában. A Nyugat-Afrikai országban teljes karantént rendeltek el a koronavírus terjedése miatt. A több mint 1 millió lakosú fővárosban azonban félreértették a helyzetet. A helyiek tévesen úgy hallották, hogy csak délután 3 és reggel 6 óra között nem szabad az utcára menni.

"Egyik napról a másikra nem lehet bevezetni a totális karantént. Hogyan tudnak így az emberek élelemhez jutni? Ha nem mehetünk ki az utcára és nem vásárolhatunk élelmiszert, akkor nem a koronavírus miatt fognak sokan meghalni hanem az éhezés miatt."

- mondja ez a felháborodott diák.

Kígyózó sorok álltak a bankautomaták előtt és az emberek megrohamozták a piacokat és a tengerpartot is. Libéria lakosságának több mint a fele nyomorban él. Az ország pedig már jól ismeri a karantén fogalmát, hiszen a 2014-ben kitört ebola-járvány miatt, már mindezt egyszer át kellett élniük. A helyiek abban bíznak, hogy a kormány most másképp kezeli majd a helyzetet. Itt még bőven 100 alatt van a koronavírusos-fertőzöttek száma.

700 holttestet gyűjtöttek össze Ecuador legnagyobb városában

Ezzel szemben Dél-Amerikában, Ecuadorban már 7500-nál is többen kapták el a kórt. Az ország legnagyobb városában több mint 700 olyan holttestet gyűjtöttek össze lakásokból, amelyek a járvány által legérintettebb területeken vannak. Az nem derült ki, hogy az összegyűjtött holttestek közül hány volt vagy lehetett koronavírusos betegé.

A latin-amerikai országban a kórházak tele vannak , a temetkezési vállalatok pedig nem győzik eltemetni a halottakat.

"Naponta csökken az orvosi csapat létszáma is, hiszen egyre többen kapják el a vírust. Sajnos vannak akik már meghaltak: orvosok, kisegítők, takarítók, laboratóriumi dolgozók. Túlterheltek vagyunk, ennyi."

- mondja ez a rangidős nővér.

Az ecuadori kormány számításai szerint több ezer áldozata lesz a koronavírusnak az országban.

Brazíliában meggyógyult a legidősebb fertőzött

Közben Brazíliában meggyógyult a legidősebb fertőzött. A 97 éves dédnagymama gyógyulása sokaknak reményt adhat. Az országban április elején már előre ásták a sírokat, az elnök politikai kommunikációja pedig nagyobb kárt okozott, mint maga a vírus.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Nem blokkolták az internetet Magyar Péter rendezvényén - közölte a rendőrség. Azt is hozzátették: a politikus által közzétett fotókon nem egy internet korlátozására alkalmas eszköz látható, hanem egy szolgálati rádiókészülék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!