2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Erdélyi gazdaságfejlesztési program indul

Hatvanhat székelyföldi gazda korszerűsítheti mezőgazdasági vállalkozását a következő időszakban. A Pro Economica Alapítvány a magyar állam által finanszírozott erdélyi gazdaságfejlesztési program keretében olyan nagyberuházásokat támogat, amelyek integrátor szerepet töltenek be a térségben.

  • Erdélyi gazdaságfejlesztési program indul

A tej tárolását és feldolgozását segítő eszközök vásárlására pályázott és nyert támogatást Románia egyik legnagyobb tejfeldolgozó üzeme. Napi 120 ezer liter tejet dolgoznak fel. 

„Szeretnénk venni egy tejtisztító centrifugát, amely a baktériumokat is kiveszi a tejből, hogy minél jobb minőségű tejet tudjunk feldolgozni, ezenkívül szeretnénk kicserélni az egész légkondícionáló berendezést, ami szintén a levegőből kiszűri a baktréiumokat, mert ugye, szükséges egy tejfeldolgozóban, hogy teljesen steril levegővel dolgozzunk.”

- mondta Magyari Piroska, a Gordon Tejfeldolgozó tulajdonosa. 

Hosszú távú fejlesztéseket támogat a magyar állam az erdélyi gazdaságfejlesztési program keretében.

„Vannak pályázataink, akik eszközfejlesztésre, technológiai fejlesztésre pályáztak, ebből a szempontból mindegy, hogy ők növénytermesztéssel vagy állattenyésztéssel foglalkoznak, hiszen sok olyan pályázónk is van, és vannak olyan nagyberuházások, amelyek zöldmezős beruházások, amelyek gyakorlatilag új ipari egységek beruházását célozzák meg, ez jellemzően inkább feldolgozóipar: a klasszikus termék, a burgonya, vagy a tejnek a feldolgozása Székelyföldön.”

- fogalmazott Kozma Mónika a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője. 

A 72 benyújtott pályázatból 66 székelyföldi kis- és középvállalkozó kérvényét bírálták el pozitívan. A teljes támogatás összege 24 milliárd forint. A pályázathoz 50 százalékos önrész szükséges, így közel 50 milliárd forint összegű beruházás valósul meg a következő időszakban - amellyel a térség legnagyobb koncentrált mezőgazdasági fejlesztése jöhet létre.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!