2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Szijjártó: Magyarországnak és Közép-Európának is érdeke a kelet-nyugati együttműködés

Magyarországnak és közép-Európának is alapvető érdeke a kelet-nyugati együttműködés - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon. Szijjártó Péter egy panelbeszélgetésen kifejtette, hogy a gyökeres változáshoz három dologra van szükség: így kölcsönös tiszteletre a nemzetközi politikai kapcsolatokban, fizikai realitásokra az ideológiai vagy politikai megközelítés helyett, illetve a jó kommunikációra.

  • Szijjártó: Magyarországnak és Közép-Európának is érdeke a kelet-nyugati együttműködés

A hétfőn kezdődött davosi világgazdasági fórumon több mint 100 ország képviselője vesz részt, hogy megvitassák a világot sújtó élelmiszer-, energia- és egyéb válságokat.

Szijjártó Péter egy panelbeszélgetésen kifejtette: Magyarországnak és közép-Európának is alapvető érdeke a kelet-nyugati együttműködés.

Szabó László kommunikációs szakértő arra figyelmeztetett a Vezércikk című műsorunkban, hogy a fórumon résztvevő cégek elsődleges célja saját profitjuk növelése. A Nézőpont Intézet elemzési igazgatója hozzátette, hogy a vállalkozók a legtöbb esetben nem a saját országuk érdekeit képviselik.

A Világgazdasági Fórum január20-ig tart, helyszíne pedig a svájci Davos városa. Az előadásokon a világ vezető politikusai és közgazdászai tartanak előadásokat - szerdán Németország vezetője, Olaf Scholz kancellár lesz a kiemelt vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!