2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - kitart-e a német kormánykoalíció a következő választásig?

Megatüntetést tartanak a német fővárosban, a németek több mint 70 százaléka leváltaná a mostani kormányt. A stúdióban Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás elemző-jogász. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában - kitart-e a német kormánykoalíció a következő választásig?

A tartalomból: 

  • Százezreket várnak Berlinbe, hogy tiltakozzanak a kormány megszorításai ellen.
  • Vasárnap Olaf Scholz kancellár és Annalena Baerbock külügyminiszter utcára vonultak a Berlintől dél-nyugatra fekvő Potsdamban, hogy a szélsőjobb ellen tiltakozzanak.
  • Minden negyedik német az AfD-re szavazna, bukik a balliberális koalíció – idézi a legfrissebb német közvéleménykutatások eredményeit a Vadhajtások.
  • A romániai gazdák blokád alá vontak egy ellenőrzőpontot az ukrán határon a hétvégén; az ukrán Porubnoye ellenőrzőponttal szemben lévő Siret ellenőrzőpontnál Csernyivci régióban. A hivatalos beszámoló szerint a lezárás oka nem ismert, a gazdák viszont azt mondták azért tüntetnek, hogy a román kormány növelje a támogatásokat azért, hogy versenyezni tudjanak az ukrán termékekkel.
  • Ez teljesen törvénytelen – így reagált az x-en Elon Musk Gonzalo Lira amerikai blogger halálhírére. Az ukrán fegyveres erőket bíráló blogger haláláról, akit korábban az SBU vett őrizetbe, tegnap amerikai újságírók- egyebek közt Tucker Carlson számolt be. Az amerikai blogger édesapjának közlése szerint az ukrán kormányt bíráló újságíró letartóztatása után egy ukrán börtönben halt meg.
  • A Tajvanon kormányzó Demokratikus Progresszív Párt függetlenségpárti jelöltje, Lai Csing-te győzött az államfő-választáson a hétvégén. A Kína kritikus jelölt győzelme Kína szerint amúgy nem fontos, mert Tajvan így is úgy is Kínához tartozik. A tajvani külügyminisztérium vasárnap felszólította Kínát, tartsa tiszteletben a szigeten a hét végén rendezett elnökválasztás eredményét.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!