2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Ismét támadás érte a zaporizzsjai atomerőművet + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában: Ismét támadás érte a zaporizzsjai atomerőművet + videó

Ismét ukrán támadás érte a zaporizzsjai atomerőművet. A nukleáris létesítmény a háború kezdete óta már többször kapott találatot. A zaporizzsjai atomerőmű a legnagyobb Európában, az ellene indított támadások katasztrófát okozhatnak.

„Igen csekély az esélye annak, hogy az oroszok magukat lőnék és egy atomkatasztrófának tennék ki az elfoglalt területeket és az erőműnek a közvetlen környékét. Én azt gondolom, hogy az ukránokat alapvetően két cél vezérli. Az egyik az, hogy bizonyítsák népük és hadseregük előtt, hogy ők még ütőképesek és az oroszok számára fenyegetést jelentenek. (…) Másik oldalról pedig azt látom, hogy igyekeznek egy olyan fajta veszélyhelyzetet fönntartani, hogy egyrészt az orosz légvédelemnek egy ütőképes részét ott tartsák az atomerőmű közvetlen környékén. Másrészről ezáltal igyekeznének azt a kellemetlenséget is fönntartani az oroszok számára, hogy időről időre le kell kapcsolniuk az erőművet az orosz energetikai rendszerről”

-mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Andriy Yermak, Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke arról beszélt, hogy Donald Trumpnak nem szabad elfelejtenie melyik pártot képviseli.

„Azt hiszem, hogy teljes mértékben a félelem és az elővigyázatosság beszél az ukránokból, amikor megpróbálják Donald Trumpot a politikai mozgástere szempontjából beszorítani. Ami egy meglehetősen nehéz feladat, sőt inkább a teljesíthetetlen küldetés kategóriájába tartozik. Azt is látjuk, hogy az új házelnök Mike Johnson feltűnésével jóval nehezebbé vált Ukrajna támogatása azon demokraták számára, akik még az előző házelnökkel ki tudtak egyezni. Azt is egyértelműen látnunk kell, hogy Dondald Trump az esélyesebb az elnökválasztásban”

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

h

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!