2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Orbánék szomszédjában bővült a Mészáros-birodalom

2016. március 29., kedd 17:32, frissítve: szerda 11:12

A Puskás Akadémia elnökségi tagja vette meg Mészáros Lőrincnek a hatvanpusztai majorság melletti területet a fehérvári árverésen. A földre csak Vörös József licitált, így az kikiáltási áron kelt el. Az Együtt molinókkal tiltakozott az árverés előtt. Arra szólították fel a miniszterelnököt, hogy tisztázza, mi köze a hatvanpusztai majorsághoz, ahova a kutyája is be van jelentve. A gazdaság egyébként Orbán Viktor apjának tulajdona, amit jelenleg a felcsúti polgármester bérel tőle.

„És tőled mennyit lopott el a Fidesz?”, „Miből gazdagodott meg ennyire az Orbán-klán?” – ilyen molinókkal tiltakozott a fehérvári földlicit helyszínén az Együtt. Olyan földeket árvereztek el, amelyek szomszédosak a hatvanpusztai majorsággal, ami a kormányfő apjának érdekeltsége. Az állatorvosi regisztráció alapján itt lakik az Orbán-család kuvasza, Nárcisz, de többször látták a területen a miniszterelnök feleségét is, holott a majorságot Mészáros Lőrinc bérli. Ellenzéki politikusok azt gyanítják, a bérlet csak színlelt szerződés, hogy a felcsúti polgármester pénzt tudjon visszaosztani a miniszterelnöknek.

„Orbán Viktor mondja meg, hol lakik. Mi az a birtok, amit igénybe vesz, ha nem a hatvanpusztai az, ahol egyébként a kutyája él. Nekünk meggyőződésünk, hogy ott él, ezen a 13 hektáros területen, két kastély és három egyéb épület szomszédságában, amit ugye tudunk, hogy Mészáros Lőrinc bérel Orbán apjától, érdekes módon, pont akkora összegért, mint amennyit Orbán Viktor apjának 10 év alatt, a birtokért 10 év alatt ki kell fizetnie” – mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

A demonstráción az MSZP elnökhelyettese is részt vett. „Megpróbáljuk ezt a gyalázatot lemosni erről a nemzetről, mert azért az már nem járja, hogy itt családi dinasztiák alakulnak, mint a Habsburgok idejében, és most a népnek ehhez jó pofát is kell vágnia azért, mert a Habony kitalálja, hogy akkor ezt hogy kell elmagyarázni. Ez egy nagyon galád dolog, nem értünk egyet vele, és mindenképpen megkeressük azt a jogi utat, hogy hogy lehet ezt majd visszacsinálni. Úgyhogy aki spekulánsként veszi meg ezeket a földeket, az nagyon sokáig ne örüljön” – jelentette ki Gőgös Zoltán.

A két meghirdetett területet 2032-ig Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Kft. bérli. A felcsúti polgármester nem ment el az árverésre, ahol az összesen 42 hektárnyi földre csak egy érdeklődő volt. Licit nem volt, kikiáltási, 44 millió 400 ezer forintos áron kelt el a terület.

„– 44 millió 400 ezer forint harmadszor. Gratulálok a földrészlet elkelt.
– Tolvaj!
– Kérném, tartózkodjunk a bekiabálásoktól!
– Tolvaj!
– Lehet a közterületen folytatni.
– Stróman!…”

Az egyetlen érdeklődő Vörös József volt, aki 2012 óta tagja a Puskás Akadémia elnökségének, ahol jogi szakértőként is dolgozik, emellett pedig Mészáros Lőrinc ügyvédje; most is őt képviselte.

„–Ügyvéd úr, kinek a nevében licitált?
– Megbízómnak.
– És ki a megbízója, Mészáros Lőrinc?
– Igen.
– Mészáros Lőrinc a megbízója?
– Igen”

– válaszolt Vörös József ügyvéd.

Kerestük Mészáros Lőrincet is, hogy megtudjuk, mi a terve a földekkel és a hatvanpusztai majorsággal, a polgármestert azonban sem a községházán, sem a Mészáros és Mészáros Kft. székhelyén nem találtuk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!