2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szombattól több járatát törli a Wizz Air

A Wizz Air szombattól törli a Budapest, Debrecen és Málta közötti járatait - közölték az MTI-vel szerdán. Az Aeroflot felfüggeszti budapesti járatait

  • Szombattól több járatát törli a Wizz Air

A járttörlés április 10-ig szól. Az utasok kérhetnek 100 százalékos visszatérítést bankszámlára és bankkártyára, vagy a Wizz-számlájukon jóváírják a viteldíj 120 százalékát, amely 24 hónapon belül a Wizz Air más termékeire és szolgáltatásaira költhető. A moszkvai, szentpétervári és kazáni járatok továbbra is közlekednek, de jelenleg csak orosz állampolgárok utazhatnak az Oroszországi Föderációba - írták.

A légitársaság gyors és automatikus tájékoztatást ígér a változásokról azoknak, akik a wizzair.com honlapon vagy a Wizz Air mobilalkalmazásában vettek jegyet. Az utazási irodákban kell viszont érdeklődniük azoknak, akik ott vásároltak - olvasható a közleményben.

Az Aeroflot felfüggeszti budapesti járatait

Egy hétre felfüggeszti budapesti járatait hétfőtől az Aeroflot - közölte honlapján szerdán az orosz légitársaság.

A közlemény, amelyben az Aeroflot alapvetően a koronavírus terjedése miatt elrendelt határzárások és járattörlések miatt külföldön rekedt orosz állampolgárok hazaszállítását taglalja, a légitársaság több más járat felfüggesztéséről és ritkításáról is beszámolt.

Az orosz légitársaság több más európai főváros között Budapestet is azon célállomások között nevezte meg, ahová alapvetően az orosz utasok hazaszállítása miatt küld gépet. Az Aeroflot ugyanakkor továbbra is rendszeresen repül Brüsszelbe, Szófiába, Londonba, Berlinbe, Athénba, Dublinba, Madridba, Rómába, Amszterdamba, Lisszabonba, Bukarestbe, Helsinkibe, Zágrábba, Genfbe, Stockholmba és Párizsba.

Az orosz szövetségi idegenforgalmi ügynökség (Roszturizm) szerdán közölt  becslése szerint a nemzetközi repülőjáratoknak a világjárvány miatti törlése és a határok lezárása következtében mintegy százezer orosz turista rekedt külföldön, elsősorban a karibi térségben, Délkelet-Ázsiában és Törökországban. A Rosszija 24 televízió helyszíni tudósításai szerint az utasok különösen Montenegróban, a Kanári-szigeteken és a Fülöp-szigeteken kerültek  méltatlan helyzetbe, ahol sem az elszállításukról, sem a szállásukról sem pedig az orvosi ellátásukról nem gondoskodtak.

Marija Zaharova külügyi szóvivő kijelentette, hogy a podgoricai kormány az Oroszországban tartózkodó montenegrói állampolgárok hazaszállítását szabta feltételéül az orosz turisták elszállításának. Szerda kora esti moszkvai bejelentés szerint többnapos alkudozás után megszületett a megállapodás, amelynek eredményeképpen felszállási engedélyt kapott három, Montenegróban veszteglő orosz utasszállító gép.

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerdán elrendelte Oroszország, illetve az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az Egyesült Arab Emírségek közötti légiforgalom csökkentését. A Moszkva, illetve New York, London és Abu Dzabi közötti járatok továbbra is közlekednek ugyan, de a kormányfő ezenfelül csak az orosz állampolgárokat evakuáló repülőgépek közlekedését engedélyezte.

Szerda 0 órától lépett érvénybe az a korábbi miniszterelnöki rendelet, amely május 1-jéig erősen korlátozza a külföldiek beutazását Oroszországba. A tilalom nem vonatkozik a hivatalos küldöttségek tagjaira, a követségi és konzulátusi dolgozókra, a nemzetközi kamionforgalom sofőrjeire, a légi tranzitutasokra, valamint a légi, a folyami és a tengeri járművek személyzetére. Nem érinti a korlátozás a diplomáciai, szolgálati vagy a közeli hozzátartozó elvesztése miatt kiadott turistavízummal rendelkező, illetve az Oroszországban bejelentett lakhellyel rendelkező személyeket sem.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Nem blokkolták az internetet Magyar Péter rendezvényén - közölte a rendőrség. Azt is hozzátették: a politikus által közzétett fotókon nem egy internet korlátozására alkalmas eszköz látható, hanem egy szolgálati rádiókészülék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!