2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Lezárul a 2024-es költségvetés vitája az Országgyűlésben

Az országnak csak akkor lehet esélye, ha Dobrev Klára lesz a miniszterelnök. Ezt mondta a Gyurcsány-párt képviselője a jövő évi költségvetés utolsó vitanapján a Parlamentben. Az LMP az igazságtalanság költségvetésének, míg a DK színjátéknak nevezte azt. A kormánypártok képviselői azonban azt hangsúlyozták: a 2024-es költségvetés tervezete háborús időkben készült, így ez egy védelmi költségvetés.

  • Lezárul a 2024-es költségvetés vitája az Országgyűlésben

"Ez egy oligarchaköltségvetés, amelyik az orbáni inflációval semmit nem tud kezdeni" - így kezdte felszólalását a DK országgyűlési képviselője. A parlament ugyanis a csütörtöki napon vitázott a jövő évi költségvetésről.

"Az egész költségvetés, a Fidesz működési mechanizmusa nem más, mint egy színjáték, az a baj, hogy a szereplői az ország, és a díszlet pedig az orbáni infláció, amely minden szereplőt sújt" - fogalmazott a Gyurcsány-párt képviselője, aki szerint a kormány elengedte az önkormányzatok és a lakosság kezét is. Oláh Lajos kiemelte: szerinte az országnak csak akkor lehet esélye, ha Dobrev Klára lesz a miniszterelnök.

"Mi alapvetően nem értünk egyet azzal a társadalmi és gazdaságpolitikai filozófiával, amivel Önök az országot vezetik" - ezt már a Momentum képviselője mondta felszólalásában. Szabó Szabolcs több módosító javaslatot is benyújtott az országgyűlésnek, azonban azt is hozzátette: szerinte semmi értelme most megtárgyalni a jövő évi költségvetést.

"Önök egy más dimenzióban élnek, egy virtuális világban, egy látszólagosan létező és álvalóságot teremtő világban" - mondta Hiszékeny Dezső. Az MSZP szerint Magyarországon senki sincs biztonságban, a jövő évi költségvetés pedig nem az emberek gyarapodásáról szól, hanem a hatalomról.

"Mind a fideszes, mind a kereszténydemokrata képviselőknek mondanám, hogy próbáljanak meg visszatérni a valóság mezejére" - Balassa Péter, a Jobbik képviselője szerint a 2024-es költségvetés nem a valós problémákra kínál megoldást.

"Ez az igazságtalanság költségvetése" - mondta az LMP frakcióvezető-helyettese. Kanász-Nagy Máté szerint az inflációs válság a kormány elhibázott gazdasági döntéseinek a következménye.

"A 2024-es költségvetés tervezete sajnos háborús időkben készült" - hívta fel a képviselők figyelmét Halász János. A Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt években számtalan akadállyal kellett szembenéznie az országnak, és beszélt a szomszédunkban zajló háborúról is, amely évtizedek óta nem látott energiaválságot eredményezett egész Európában.

"Az országnak védelmi költségvetésre van szüksége. Meg kell védeni az ország biztonságát, az elmúlt évek eredményeit, a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a munkahelyeket, a nyugdíjak értékét. Az országgyűlésnek benyújtott most tárgyalt költségvetési tervezet fejezeteit átolvasva kijelenthetjük, hogy minden a magyar emberek védelmének biztosításához szükséges költség fedezete megtalálható benne" - hangsúlyozta Halász János.

A képviselők egyébként a jövő évi büdzsét kedd óta harmincórás időkeretben tárgyalják, a csütörtöki vitazárás során pedig hatórás időkeretben fejthetik ki álláspontjukat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!