2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó főügyészség egy volt szocialista minisztert + videó

Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferencet. A volt szocialista miniszter és egykori országgyűlési képviselő nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A volt miniszter 2019-ben 30 millió forintot kért azért, hogy egy cég nyerjen egy pályázaton. Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő értesült erről a korrupciós megállapodásról, ő is kért 40 milliót - az MSZP pártigazgatója szintén tagadja a vádakat.

  • Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó főügyészség egy volt szocialista minisztert + videó

Baja Ferenc, volt MSZP-s környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, egykori szocialista országgyűlési képviselő pártja vízióiról beszélt a kétezres évek elején a HírTV-n. Az egykori miniszter már nem kamerák előtt, hanem a Központi Nyomozó Főügyészségen nyilatkozott, ahol most korrupció miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség szerint még 2019-elején a BKV közbeszerzési eljárást indított a telephelyei informatikai üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárásra egy - a korábban vesztegetési botrányba keveredett - Fuzik Zsolthoz köthető cég tett ajánlatot. Baja Ferenc 30 millió forintot kért azért, hogy ha nyer a pályázó kft., akkor ő szabad utat adjon a szerződésnek.

Hogyha bármilyen ilyen korrupciós cselekedetben, bármilyen bűncselekményben érintett vagyok akkor azt gondolom, hogy édesanyám hozza majd a bablevest

- jelentette ki Molnár Zsolt az ATV-ben.

Az ügyészség szerint a korrupciós megállapodásról értesülve a szocialista országgyűlési képviselő Molnár Zsolt megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja meg.

Fuzik 2021-ben vádalkut kötött a hatóságokkal, amit poligráffal ellenőrizték.

2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek

– jelentette ki vallomásában Fuzik Zsolt, aki a pénz átadásának a körülményeiről részletesen beszámolt. Azt mondta a bőrönddel teli pénzt az Olimpiai parkban adta át.

Néhány napja a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Molnár Csaba mentelmi jogának felfüggesztését, hogy büntetőeljárást folytathassanak ellene. A politikus továbbra is azt állítja, hogy nincs köze az ügyhöz. A botrányban egyébként Molnár és Baja mellett Tóth Csaba és Horváth Csaba szocialista politikusok neve is felmerült.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!