2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dömötör: Amit a baloldal tesz, az egy retro party a gyurcsányi éveknek szentelve

A társadalmi egyenlőtlenségeket firtatta és perverz újraelosztási politikáról beszélt hétfőn napirend előtt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Az ellenzéki képviselő szerint az Orbán-kormány a felső tízezer és a nagyvállalatok kormánya, és mint fogalmazott – a kormány a perverz politikájával – csak növeli az igazságtalan következményeket és a mostani ellenzék 2022-ben el fogja kergetni. Tordai Bence szavaira a kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált.

  • Dömötör: Amit a baloldal tesz, az egy retro party a gyurcsányi éveknek szentelve

 

Dömötör Csaba ismertette az Eurostat adatait, amely szerint 2010 óta 1,3 millióval csökkent a szegénység kockázatának kitettek aránya és negyedével csökkent a mélyszegénységben élők aránya. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett, a magyar gazdaság éves növekedése 5 százalék körül van.

Dömötör Csaba parlamenti felszólalását bekiabálásokkal próbálta megzavarni Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A kormánypárti politikus felsorolta Tordai Bencének a Párbeszéd megszorító terveit, miszerint:

  • megemelték volna a személyi jövedelemadót
  • megszüntették volna a csokot
  • csökkentették volna a családi adókedvezményt
  • emelték volna a társasági adót
  • bevezették volna a vagyonadót.

Ami Budapestet illeti, Dömötör Csaba emlékeztetett, a választási kampányban Karácsony Gergely azt ígérte, hogy minden nyugdíjasnak 20 ezer forintos fűtési támogatást nyújtanak, de ezt az ígéretet megszegték, mert csak egy szűkebb kör jut ehhez.

Szintén ígérték, hogy a 14 éven aluliak számára ingyenes lesz a BKV, de ebből sem lett semmi – tette hozzá

Felidézte, emlékezni lehet arra, amikor a Párbeszéd politikusai félpucéran tüntettek a 3-as metróban és követelték a klíma beszerelését, de a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés kiszedte a főváros költségvetéséből a klímaberuházást.

Ha a jobb idő beköszöntével legközelebb is félmeztelenül tüntet, akkor legyen szíves Karácsony Gergely portája előtt tegye. Látszik, hogy elmúlt a kampány és megszegnek minden választási ígéretet, amit pár hónappal ezelőtt tettek – tette hozzá Dömötör Csaba.

Úgy fogalmazott, amit eddig tesz a baloldal a fővárosban az nem új korszak, hanem egy „retro party a gyurcsányi éveknek szentelve”.

Tordai Bence és Dömötör Csaba felszólalása: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!