2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

A verbális bántalmazás hatással lehet az önértékelésre és a személyiségfejlődésre + videó

Nincs jobboldali és baloldali bántalmazás, ezért a Varga Judit által elmondottaknak következménye kell, hogy legyen – erre hívta fel a figyelmet a Szent István Intézet igazgatója a HírFm műsorában. A korábbi igazságügyi miniszter a Frizbi TV műsorában többek között arról is beszélt, hogy volt férje a gyermekeinek is súlyos lelki traumát okozhatott.

  • A verbális bántalmazás hatással lehet az önértékelésre és a személyiségfejlődésre + videó

Még nagyobb fájdalmat okozott, hogy elkezdte a gyerekkel ugyanazt csinálni, amit velem, hogy nem tudott a szegény gyerek úgy viselkedni, vagy úgy megszólalni, hogy ne kapta volna azt a verbális abúzust folyamatosan az apjától – mondta Varga Judit. 

Magyar Péter a saját gyermekeinek is súlyos lelki traumát is okozhatott

– erről beszélt a Frizbi TV-nek még múlt héten Varga Judit.

A verbális bántalmazás negatív hatással van az önértékelésre, a gyerekek esetében a személyiségfejlődésre is

– erre hívta fel a figyelmet a Hír TV által megkérdezett pszichológus.

Akár felnőttről, akár gyerekről beszélünk, mindenképpen negatív hatással lesz a bántalmazott önértékelésére, merthogy ezek a bántalmazó mondatok általában szidalmazások, mindenképpen abba az irányba mutatnak, hogy a bántalmazott nem alkalmas valamire, nem tudja ezt megcsinálni. Úgyhogy ez mindenképpen az önértékelésében nyomot fog hagyni – hangsúlyozta Gyarmati Rita, pszichológus.

Nincs jobboldali és baloldali bántalmazás, ezért a történteknek mindenképpen következménye kell, hogy legyen

– hangsúlyozta a Szent István Intézet igazgatója a HírFM műsorában.

Mit üzen? Milyen apaképet, milyen férfiképet? Milyen férfimintát? A barátságról mit üzen? Hogy valaki rögzíti a másiknak, aki bizalmi helyzetbe kerül vele, a feleségével rögzíti a beszélgetést, és ebből épít magának politikai karriert? Hát miről beszélünk? Szerintem ez a legsúlyosabb számomra ebben a jelenségben – emelte ki Máthé Zsuzsa.

Egyes nővédő szervezetek saját elveiket is eldobják, csakhogy támadni tudják Varga Juditon keresztül a kormányt

– erről már L. Simon László beszélt Vezércikk című műsorunkban.

Miért ilyen közönyösek? Mert őket ebben a pillanatban már nem érdekli az, hogy van egy áldozat. Van egy sorstársuk, van egy nőtársuk, akit ugyanúgy abúzus ért, mint őket, akik ilyenféle mozgalmakat vezetnek. Hanem őket az érdekli, talán úgy lehetne fogalmazni, ahogy az előbb Zoli fogalmazott, hogy a gyűlöletük miatt, már mint a jelenlegi kormány és a miniszterelnök elleni gyűlöletük miatt őket az érdekli, hogy bármi áron a cél szentesíti az eszközt – bármi áron el legyen takarítva a jelenlegi kormányzat – mondta L. Simon László, majd hozzátette: Varga Judit mellett annak ellenére sem állnak ki bizonyos szervezetek, hogy már nem lát el politikusi feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!