2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A Gréczy Zsoltról szóló vita a szivárványkoalíció újabb kudarcát mutatja

A ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába jelölte a pornográf képei miatt botrányba keveredett Gréczy Zsoltot a DK. A kerület szintén baloldali polgármestere azonban nem támogatta a jelölést és miután azt a Demokratikus Koalíció és az MSZP sem vonta vissza, Baranyi levetette a teljes napirendi pontot. A kerületi Fidesz szerint ez a vita a szivárványkoalíció újabb kudarcát mutatja.

  • A Gréczy Zsoltról szóló vita a szivárványkoalíció újabb kudarcát mutatja

Botrányos képei miatt kellett visszaadnia országgyűlési képviselői mandátumát Gréczy Zsoltnak. A Demokratikus Koalíció egykori szóvivője a fotókon félreérthetetlen helyzetben szerepel. Gréczy Zsolt ezt követően szinte teljesen eltűnt a közéletből, pozícióit pedig más DK-s kollégái töltötték be. 

Majdnem egy évig tartott, de megtalálta a megoldást a Demokratikus Koalíció. A párt Ferencvárosban próbálta meg rehabilitálni Gréczy Zsoltot. Őt indította ugyanis a DK és az MSZP a kerületben induló médiacég felügyelőbizottságába.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban közösségi oldalán. Mint írta: nem szeretné elvitatni Gréczy Zsolt igazságát, de azt biztosan nem szeretné hogy az egykori DK szóvivő a kerületében térne vissza a közéletbe. Ezt Baranyi azzal indokolta, hogy állítása szerint a 9. kerület így is a jobboldali média célkeresztjében áll.

Lehet hogy most kezdődik el Baranyi Krisztinának az a kampánypolitikája, hogy tiszta kéz politika

Így kommentálta Gyurákovics Andrea fideszes önkormányzati képviselő a kialakult helyzetet. Mint mondta: egy újabb árok alakult ki az ellenzéki összefogásban.

A testületi ülést nem napolták el, de Gréczy Zsoltról és a kerületi médiacéggel kapcsolatban nem születhetett döntés. Baranyi Krisztina visszavonta at ezzel kapcsolatos beterjesztését, ő maga pedig betegségre hivatkozva nem jelent meg. Az előterjesztés szerint egyébként megválasztása esetén Gréczy Zsoltnak, vagy bármely más felügyelőbizottsági tagoknak évente egyszer kellene legalább összeülniük. Megbízatásuk 2024. október végéig tartana.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Magyar Péter tovább fokozza + videó

Nem blokkolták az internetet Magyar Péter rendezvényén - közölte a rendőrség. Azt is hozzátették: a politikus által közzétett fotókon nem egy internet korlátozására alkalmas eszköz látható, hanem egy szolgálati rádiókészülék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!