2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bundicsfilm 03:00

Napi aktuális

A Hír TV élő adásában nyilvánított részvétet Orbán Viktor a prágai mészárlást követően + videó

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt a Napi aktuális vendége. A kormányfővel élőben beszélgettünk.

  • A Hír TV élő adásában nyilvánított részvétet Orbán Viktor a prágai mészárlást követően + videó

A beszélgetés elején a pár órával korábban Prágában történt szörnyű mészárlásról mondta el véleményét Orbán Viktor. Elárulta, hogy bár kevés ideje volt még begyűjtenie minden információt, részvétét fejezte ki az elhunytak családjai felé. Mint mondta:

"nem érti az ember, hogy jutott ide a világ."

A kormányfő beszélt az ukránok EU-csatlakozási folyamatáról. Elárulta, hogy a céljuk a nyugati államok meggyőzése volt arról, hogy sem Ukrajna nincsen még felkészülve a csatlakozásra, sem pedig az Európai Unió. Hozzátette: a csatlakozási tárgyalás megkezdése előkészítetlen, számos fontos kérdés tisztázatlan, ezért a döntés szükségszerűen rossz lesz.

A miniszterelnök kiemelte, annak ellenére, hogy az ukránok kifejezetten gyötörték az ott élő magyar kisebbséget, ennek ellenére lehet az ukránoknak nyújtandó pénzügyi támogatásokról beszélni, hiszen mégis csak egy megtámadott országról van szó.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy nem szeretnének még egyszer közös hitelt felvenni a többi tagállammal, hiszen korábban a Covid-járvány ideje alatt már volt erre példa, és abból Magyarország egy fillért sem látott viszont. Hozzátette: fennáll a lehetősége annak, hogy miután hazánk nem kapja meg az uniós forrásokat, azok Ukrajnában kötnek majd ki.

"Nincs ember, aki meg tudná győzni a magyar parlamentet arról, hogy az unióval közös hitelt vegyünk fel."

Orbán Viktor kiemelte: az Európai Unióban jelenleg az Európai Egyesült Államok létrehozásán ügyködnek. Szerinte át kell venni a politikai irányítást Brüsszelben, ezért "győzni kell Brüsszelben az európai parlamenti választáson".

A teljes, vágatlan beszélgetés:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!