2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:40

Színes

Két pártra szakadtak a Harry Potter-filmek alkotói a nemváltás miatt

Transzjogi kérdések miatt esett egymásnak JK Rowling, Emma Watson és Daniel Radcliffe. Rowlingot már korábban is transzfóbiával vádolták a nemi identitással kapcsolatos nézetei miatt.

  • Két pártra szakadtak a Harry Potter-filmek alkotói a nemváltás miatt

JK Rowling írónő újra szóváltásba keveredett a Harry Potter-filmek sztárjaival, Emma Watsonnal és Daniel Radcliffel, méghozzá a transznemű identitás és a transzneműek jogainak kérdése miatt – írja az atv.hu. Radcliffe és Watson a film azon szereplői közé tartoznak, akik felszólaltak Rowling nemi identitással kapcsolatos álláspontja ellen 2020-ban.

A BBC arról számol be, hogy az írónő nekiment a két hírességnek, akik szerinte 

arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak nemátváltoztatásának”.

Rowlingot már korábban is transzfóbiával vádolták a nemi identitással kapcsolatos nézetei miatt, és mert azt mondta, hogy a transz nőket nem szabadna beengedni a csak nők számára fenntartott helyekre.

Nemrégiben felszólította a rendőrséget is Skóciában, ahol él, hogy egy új gyűlölet-bűncselekményről szóló törvény alapján tartóztassák le, miután több transz nőt is férfinak nevezett. A skót rendőrség úgy döntött, hogy nem tesz semmit az ügyben.

Mint ismert: Rowling üdvözölte azt a felülvizsgálatot is, amely aggályokat vetett fel a 18 éven aluliaknak nyújtott nemi identitással kapcsolatos szolgáltatásokkal kapcsolatban. Rowling a jelentést „vízválasztó pillanatnak” nevezte.

„Azok a hírességek, akik egy olyan mozgalomnak kedveskedtek, amely a nők nehezen kivívott jogainak csorbítására törekszik, és akik arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak átváltoztatásának, megtarthatják a bocsánatkérésüket a traumatizált átváltozóknak és a kiszolgáltatott nőknek”  – fogalmazott ekkor.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

A Szia Komárom a hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy egy gida szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. Az erről készült videón jól látszik, hogy az állat rémülten rohangált az épületek között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!