2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Dakar-rali - Peterhansel nyerte a második szakaszt, Sainz az élen

A francia Stephane Peterhansel győzelmét hozta az autósoknál a Szaúd-Arábiában zajló 46. Dakar-rali második szakasza, mely után az összetettben Carlos Sainz állt az élre.

  • Dakar-rali - Peterhansel nyerte a második szakaszt, Sainz az élen

Az 58 éves - motorral és autóval összesen 14-szer diadalmaskodó - Peterhansel remek tempóban haladt végig Audijával al-Hinakija és al-Duvadimi közötti etapon, melynek 463 kilométeres gyorsaságiját 23 másodperccel teljesítette gyorsabban, mint második honfitársa, Sebastien Loeb. Peterhansel 50. szakaszgyőzelmét aratta az autósok között a világ legrangosabb tereprali-viadalán.

A szombati nyitányon második spanyol Carlos Sainznak nem sikerült tökéletesen a napja, csapattársától, Peterhanseltől több mint 17 percet kapott, és csak nyolcadikként ért be, de így is át tudta venni a vezetést az összetettben.

A motorosoknál a dél-amerikai versenyzők uralták a napot. A legjobban a chilei Jose Ignacio Cornejo Florimo teljesített, akit közel hat perc lemaradással a címvédő argentin Luciano Benavides követett. Az összetettben ugyanakkor a botswanai Ross Branch vezet, három perccel megelőzve Cornejo Florimót.

A kamionosoknál a Qualisport Racing triója, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László a 21. időt produkálta vasárnap, az összetettben pedig a 18. pozícióból várják a folytatást.

A Challenger kategóriában Yamaha homokfutóval induló Lónyay Pál az olasz Filippo Ippolitóval az oldalán a második szakaszon a 32. eredményt érte el, és összetettben a 34.

Eredmények, 2. szakasz (al-Hinakija - al-Duvadimi, 463 km):

autósok:

--------

1. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (francia, Audi) 3:54:40 óra

2. Sebastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Bahrain Raid) 29 másodperc hátrány

3. Seth Quintero, Dennis Zenz (amerikai, német, Toyota) 3:11 perc hátrány

összetettben:

1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 8:49:38 óra

2. Jazid al-Radzsi, Timo Gottschalk (szaúdi, német, Overdrive Racing) 1:51 perc hátrány

3. Loeb, Lurquin 4:17 p h.

motorosok:

----------

1. Jose Ignacio Cornejo Florimo (chilei, Honda) 4:24:17 óra

2. Luciano Benavides (argenitn, Husqvarna) 5:59 perc hátrány

3. Pablo Quintanilla (chilei, Honda) 6:12 p h.

összetettben:

1. Ross Branch (botswanai, Hero Motorsports) 9:50:05 óra

2. Cornejo Florimo 2:55 perc hátrány

3. Ricky Brabec (amerikai, Honda) 7:15 p h.

Borítókép: A spanyol Carlos Sainz honfitárs navigátora, Lucas Cruz társaságában vezeti Audiját. MTI/EPA/Dakar Press Team/Gerard Laurenssen

 

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!