2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Hat halálos áldozata van az ausztrál bevásárlóközpontban elkövetett késes merényletnek + videó

Legkevesebb hatan meghaltak egy késes ámok-futásban Sydney egyik bevásárlóközpontjában. Nyolc sérültet kórházba szállítottak, köztük egy csecsemőt is.

  • Hat halálos áldozata van az ausztrál bevásárlóközpontban elkövetett késes merényletnek + videó

14 embert késelt meg egy támadó Sydneyben,egy tengerparti bevásárlóközpontjában.

Tisztán láttam, ahogy emberek futnak egy irányba, és mögöttük egy késes férfi. Mi bementünk a tornaterembe, mert pont ott voltam, és épp az ajtaját próbáltuk bezárni, amikor meghallottuk a lövéseket, amiket, ha jól tudom, a rendőrség adott le - mondta ez a szemtanú. A negyven éves férfi az áruház emeletei között rohangálva szúrta meg áldozatait. Az ámokfutót végül az egyetlen helyszínen tartózkodó rendőr lelőtte.

Karen Webb, New South Wales-i rendőrfőnök: "A bevásárlóközpontban négy nő és egy férfi vesztette életét, majd egy másik nő is elhunyt a kórházban, így hatra emelkedett az áldozatok száma. - nyilatkozta a régió rendőrfőnöke."

Nyolc sebesültet kezelnek köztük egy kilenc hónapos kisbabát, egy szemtanú látta, hogy a karján és hasán bekötötték, egy mentőautó szállította el a helyszínről.

Az anyja rettegett, kétségbe volt esve és csak tartotta, vigasztalta a babát. - mondta megrendülve ez az ausztrál nő.

A tragédia után az ausztrál miniszterelnök is megszólalt.

A Bondi Junction bevásárlóközpont sokkoló erőszak helyszíne volt. De tanúja volt ausztrál honfitársaink, bátor rendőreink, elsősegélynyújtóink és természetesen a hétköznapi emberek emberségének és hősiességének is. Ezeknek az ausztráloknak a veszélyben az volt az első ösztönük, hogy segítsenek valaki másnak. Ez az, amibe ma este ausztrálokként kapaszkodunk. Ez a megerősítése annak, hogy kik vagyunk. Bátrak. Erősek. Együtt. - mondta az ausztrál miniszterelnök.

Majd hozzátette: a támadás indítékairól szóló találgatások a nyomozás jelenlegi szakaszában nem hasznosak, ezért azok mellőzését kérte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!